Queens Of The Stone Age, objavili singl Carnavoyeur - poslušajte! Noć uoči izlaska albuma najavljuju žurku u 23 zemlje sveta 1Foto: Andreas Neumann

Queens of the Stone Age otkrivaju Carnavoyeur, drugi singl s njihovog s nestrpljenjem iščekivanog epskog osmog albuma „In Times New Roman…”.

Nedavno objavljeni Emotion Sickness, prvi singl s najavljenog albuma s kojim su se QOTSA trijumfalno vratili nakon diskografske pauze, “nalazi ih u njihovom najboljem, zlokobnom, bar-band-on-acid izdanju” (prema New York magazinu), i dobio je fantastične reakcije kritičara, publike i fanova.

Za razliku od prvog singla, Carnavoyeur otkriva Queens of the Stone Age u jednoj suptilnijoj nijansi zlokobnog: hipnotišući tuševi rifova slivaju se preko njihovog dobro nam poznatog, čvrstog rocka, prepoznatljivi zaštitni znak jednog od najbolih bendova današnjice, dok milozvučni vokal Joshu-e Homme-a, nešto drugačijih raspona i dubine nego inače, zaokuplja slušaoca svojim toplim, ali i poznatim tonovima prihvatanja i rezignacije: “When there’s nothing I can do, I smile…/kad ništa ne mogu da učinim, smešim se…” I dok su zadivljujuće, medene melodije ove pesme bez sumnje, zaista lepe, ovo su još uvek Queens of the Stone Age, pa ne nedostaje bubnja i basa od kojih tutnji utroba, ili vrišteće gitarske solo deonice od kojih trnci prolaze niz kičmu. Carnavoyeur morate da čujete da biste verovali.

MIDNIGHT CLUB: Druženje uoči objave albuma u 23 zemljesveta

„In Times New Roman…” će na svim digitalnim platformama biti dostupan od 16. juna via Matador Records. Noć uoči objave, u prodavaonicama ploča i pabovima u 23 zemlje, organizovaće se MIDNIGHT CLUB druženje. MIDNIGHT CLUB počinje 15. juna u 23 sata, a u prodaji će biti posebni pokloni, ekskluzivni merch među kojima i limitirano raznobojno LP izdanje, a na par lokacija i potpisani merch uz podelu ulaznica za nadolazeće koncerte. MIDNIGHT CLUB će svim ljubiteljima QOTSA pružiti jedinstvenu priliku da u potpunosti čuju „In Times New Roman“ , okruženi dobrim društvom i naravno, odgovarajućim nivoom bahanalija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari