„Svet će se završiti za mesec ili dva“, a pre toga poslušajte "Emotion Sickness"- prvi singl novog albuma Queens of The Stone Age 1Foto: Andreas Neumann

Bend Queens of the Stone Age najavili su svoj dugo očekivani, osmi studijski album pod nazivom „In Times New Roman…“, i izbacili prvi singl „Emotion Sickness“ sa tog izdanja, koje izlazi 16. juna za Matador Records.

„Album „In Times New Roman…“ je sirov, ponekad brutalan i ne preporučuje se onima sa slabim srcem. Pa ipak, možda i jeste najlepši i definitivno najplodonosniji album u njihovoj epskoj diskografiji. Jedljivi tekstovi osnivača benda Joshua Hommea, više nego ikada, podstaknuti su prepoznatljivim zvučnim potpisom grupe, i prošireni i ulepšani novim i neviđenim obrtima u praktično svakoj pesmi“, ukazano je podovom novog albuma i dodato da je njim spoznato da ponekad treba pogledati ispod ožiljaka, da bi se videla lepota, ali i da su ponekad kraste i ožiljci ta lepota.

„Osećajući neprikladnost i teskobu prilikom pronalaska muzike sa kojom bi mogli da se pozabave, članovi QOTSA su uradili ono što i obično čine, te je zvuk benda muzika koju sami članovi žele da čuju, a nama ostalima dali zvučni forum za okupljanje“, ukazano je.

„Svet će se završiti za mesec ili dva“, peva Homme, postavljajući pitanje: „Šta želite da radite sa vremenom koje vam je ostalo“?

„Svet će se završiti za mesec ili dva“, a pre toga poslušajte "Emotion Sickness"- prvi singl novog albuma Queens of The Stone Age 2
Foto: Andreas Neuman

Iako članovi benda Homme, Troy Van Leeuwen, Dean Fertita, Michael Shuman i Jon Theodore možda neće moći da nas spasu, oni nam daju prostor gde možemo da se, ostatak tog vremena, izvozamo.

Prva ponuda sa albuma „In Times New Roman…“ je „Emotion Sickness“, koja obavija slušaoce toplim pokrivačem patentiranog QOTSA stila, hipnotičkim refrenom i neobičnim ritmovima, isprekidanim prizvukom psihičke turbulencije. „Proteklih nekoliko godina bile su teške za sve i nije tajna da su članovi QOTSA imali svoj udeo gubitka i slomljenog srca“, ukazano je i upitano – „no, ko se od nas nije suočio sa nedavnim (ili davnim) borbama i „bolestima emocija“?

Liam Lynch napravio je video sa tekstom pesme „Emotion Sickness“ koji će premijerno biti prikazan sutra na QOTSA YouTube kanalu.

„In Times New Roman…“ je snimljen i miksovan u Hommeovom sopstvenom Pink Duck studiju, uz dodatne snimke iz studija Shangri-La. Album je producirao sam bend Queens of the Stone Age, a miksovao Mark Rankin. On će biti dostupan na svim digitalnim platformama i na vinilu i CD-u od 16. juna.

„Svet će se završiti za mesec ili dva“, a pre toga poslušajte "Emotion Sickness"- prvi singl novog albuma Queens of The Stone Age 3
Foto: Omot „In Times New Roman…“

Umetničko delo i dupli LP sa preklopom, dizajnirao je njihov dugogodišnji saradnik Boneface. LP vinil će biti dostupan širom sveta u crnoj, zelenoj, crvenoj, srebrnoj i plavoj boji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari