Kristali, Ritam nereda, Sunshine i belgijski Leopold Tears kao hedlajneri, takmičenje neafirmisanih bendova, radionice koje će voditi poznati rok muzičari, ukratko – 48 sati zabave – sve to očekuje posetioce prvog Avala rok festivala, koji se održava sutra i u nedelju u podnožju Avalskog tornja.

Prvog dana festivala popodne će biti održano takmičenje neafirmisanih bendova, dok će u večernjim satima svirati hedlajneri. Drugog dana već od 10 do 12 sati održavaju se radionice za gitaru, bas i bubanj, popodne je takođe rezervisano za takmičenje mladih snaga rokenrola, a uveče će svirati Svi na pod, Zemlja gruva, Zlatko Manojlović, Atlantida, Negativ, Sunshine i novi belgijski hit bend Leopold Tears. Na festivalu će nastupiti preko 25 bendova, a tačna satnica znaće se naredne nedelje.

Mlade bendove će ocenjivati stručni žiri od pet članova, a najuspešnije očekuje nagrada – snimanje maksi singla. Tokom oba dana festivala, za sve zainteresovane biće obezbeđen prevoz – deset autobusa će konstantno kružiti od Trga republike do Avalskog tornja, dok su za one koji se odluče za svoja četiri točka obezbeđena dodatna parking mesta na lokaciji festivala. Karte po ceni od 500 za jedan i 700 dinara za dva dana se mogu kupiti na Card Service prodajnim mestima: na Info pultu TC Ušće, u Domu sindikata, Bilet centru, na blagajni Arene Beograd, u Ticketmasteru, knjižarama Vulkan, Delfi/Laguna i onlajn na www.tickets.rs.

Najpoznatiji hevi pank-rok bend na našim prostorima Ritam nereda posle pune četiri godine pauze konačno dolaze u Beograd – sutra u ponoć će svirati na Avala rok festivalu. Energičnim nastupom po kojem su poznati, promovisaće svoj aktuelni album „Paralelni svet“, a beogradska publika će biti u prilici da se podseti kultnih stvari koje grupa Ritam nereda stvara već više od 20 godina. Tim povodom, razgovarali smo sa Bobanom Petronićem, koji je gitarista, pevač i tekstopisac benda Ritam nereda.

Vaš poslednji album „Paralelni svet“ izašao je pre godinu dana. Kako biste opisali ovaj jubilarni, deseti album i kakve su reakcije fanova?

Na koncertima fanovi pevaju nove pesme, skoro isto kao i stare. I mi smo zadovoljni jer smo ubeđeni da smo napravili „onaj pravi“ album. Ima dosta dobrih pesama što nose onu našu prepoznatljivu energiju i čine nas drugačijim.

U toku promotivne turneje svirate širom ex-YU, u nekim gradovima i prvi put. Da li ste zadovoljni koncertima i odzivom publike?

Zadovoljni smo. U zemlji kakva je naša, gde su mediji odavno okrenuli leđa svemu normalnom, mesta za rok muziku i sve njene žanrove jednostavno nema. Naša turneja „Paralelni svet“ je i započela po klubovima u Srbiji i regionu zbog želje da našu muziku približimo mladim ljudima što više.

Kakva će biti set lista na beogradskom koncertu, šta nas očekuje?

Publika pre svega može da očekuje odličan zvuk, dobru svirku i gomilu neobuzdane energije sa bine. Izbor pesama će u stvari biti presek celokupne karijere, jer upravo sve te godine i pesme, čine Ritam nereda kompletnim.

Satnica festivala

Subota: u 16 časova Texas Flood, 17 Elvis Kurtović, 18 Kraljevski apartman, 19 Čikine bombone, 20 Kristali, 21 S.A.R.S, 22 Death Saw, 23 MVP, u ponoć Ritam nereda i jedan sat kasnije Six Pack. Nedelja: od 16 Etar, 17 Atlantida, 18 Leopold Tears, 19 Zemlja gruva, 20 Nightshift, 21 Svi na pod, 22 Zlatko Manojlović, 23 negativ, u ponoć Sunshine i u jedan sat Sevdah Baby.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari