Rok kamp za devojčice 1

Drugo izdanje Rok kampa za devojčice održaće se od 25. juna do 1. jula u Sremskim Karlovcima, a poziv za učešće otvoren je do 20. maja.

Rok kamp za devojčice je neprofitni program namenjen devojčicama uzrasta od 10 do 14 godina iz svih delova Srbije koje se interesuju za rok muziku. Tokom sedam dana učesnice će učiti osnove ili usavršavati sviranje gitare, bas gitare, bubnjeva ili klavijatura. Zajedno će napraviti svoje bendove sa kojima će vežbati, i poslednjeg dana kampa svaki bend će izvesti po jednu pesmu na otvorenom koncertu.

Osim radionica instrumenata i zajedničkih probi, u programu su i izborne radionice pevanja, pisanja tekstova, komponovanja, kao i upoznavanja sa muzičkom i tehničkom opremom. Na kampu će gostovati i druge muzičarke i muzičari osim mentorki, koje će imati mogućnost da upoznaju i razgovaraju.

Kako kažu organizatori za učešće je bitno samo da devojčica bude muzikalna i ima osećaj za ritam, a muzičko obrazovanje nije presudno, kao ni posedovanje sopstvenog instrumenta.

Sve informacije o konkursu mogu se dobiti na sajtu www.femix.info.

Iza Rok kampa za devojčice stoji tim mladih i posvećenih žena Organizacije za promociju aktivizma OPA u okviru programa za afirmaciju ženskog stvaralaštva FEMIX, koji se realizuje od 2010. godine u saradnji sa velikim brojem organizacija, kolektiva i umetnica i umetnika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari