Žestoki rok i metal spektakl očekuje nas sutra u Beogradskoj areni, gde će legendarni bendovi Whitesnake i Judas Priest izvesti neke od najznačajnijih numera u istoriji gitarske muzike. Vrata za šestočasovni rok spektakl otvaraju se već od 19 časova, dok domaći bend Atlantida sa svirkom počinje već od 19.30 sati. Zagrebački hard-rokeri Malehookers na scenu izlaze od 20.30, kao uvertira u nastup grupe Whitesnake, koju će u 21.20 na scenu povesti legendarni pevač Dejvid Koverdejl. Popularni „bogovi metala“ Judas Priest će svoj prvi, a s obzirom da su na oproštajnoj turneji „Epitaph“, ujedno i poslednji koncert u Srbiji, otvoriti tačno u 23 časa, predvođeni ikonom metala, frontmenom Ronom Halfordom.


Slavna britanska grupa Whitesnake ovog marta je objavila 11. studijski album „Forevermore“ kojem je prethodio odličan prvi singl „Love Will Set You Free“. Kako fanovima poručuje frontmen Dejvid Coverdejl, album i turneja nastavljaju veliku tradiciju prepoznatljivog zvuka grupe Whitesnake u kojoj je, tokom više od tri decenije rada, sarađivao sa više od 40 vrhunskih muzičara. Globalni hitovi „Fool For Your Lovin“, „Is This Love“ i „Here I Go Again“ obeležili su istoriju rok muzike, a danas, posle više od 70 miliona prodatih albuma, Whitesnake su spremni da oduševe publiku u Beogradskoj areni. Judas Priest su jedan od najuspešnijih metal bendova svih vremena, što su iznova dokazivali sa kolosalnim albumima kao što su „British Steel“ (1980), „Screaming for Vengeance“ (1982) ili „Painkiller“ (1990). Judas Priest su ujedno najzaslužniji za popularizaciju kožnih „bajker“ jakni među brojnim poklonicima metal zvuka. Sa 16 studijskih albuma prodatih u preko 40 miliona primeraka, uz nedavno osvojenu Gremi nagradu, Judas Priest se nalaze među najvećim grupama svih vremena prema listi kanala VH1.

Od ukupno pet kategorija ulaznica, dve su rasprodate i to za Fan Pit, Silver Seats dok na Golden Seats tribinama ima svega još par desetina mesta po ceni od 3.900 dinara. U prodaji se nalaze još ulaznice za mesta u VIP ložama od 6.000 dinara i parteru od 2.800 dinara. Ulaznice se prodaju na blagajnama Beogradske arene, Doma sindikata, u šoping centru Ušće, Bilet centru na Trgu republike, te u knjižarama Vulkan i Laguna/Delfi širom Srbije. Ulaznice se mogu naručiti i putem sajtova www.tickets.rs i www.eventim.rs.

Oproštajna turneja za Judas Priest

Velikani hard rok i metal muzike koji u Beograd dolaze sa svojim „the best of“ programom, najavili su Avalon produkciji pune celovečernje nastupe koji će ukupno trajati oko četiri sata, dok će ceo program sa regionalnim bendovima trajati šest sati. Zajednički put po svetskim arenama najava je novog albuma „Forevermore“ za majstore hard rokaáWhitesnake i ujedno velika oproštajna turneja „Epitaph“ za popularno nazvane „bogove metala“ Judas Priest.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari