Kotor, Niš i Beograd udružuju se u misiji priređivanja najbolje hip-hop žurke kojom trijumfalno stavljamo tačku na godinu iza nas – 30. decembra sa početkom u 21 čas, dan pre velikog dočeka, Savamala će biti u znaku hip-hopa, uz koncert tri sastava koja privlače veliku pažnju publike poslednjih godina – Who See, Stereo Banana i Iskaz.

P { text-indent: 2.5cm; margin-bottom: 0.21cm; direction: ltr; color: rgb(0, 0, 0); line-height: 150%; widows: 2; orphans: 2; }P.western { font-family: „YHelvetica“; font-size: 12pt; }P.cjk { font-family: „Times New Roman“,serif; font-size: 12pt; }P.ctl { font-family: „Times New Roman“,serif; font-size: 10pt; }

Koncert će započeti nastupom intergalaktičke kaznene ekspedicije poznatije kao „Stereo Banana“, koji će publiku razgaliti numerama sa svog debitantskog albuma „Šijemo Sambu“, ali i sa već veoma zapaženog aktuelnog izdanja „Munje nebeske“.

Veče se nastavlja energičnom i eksplozivnom svirkom ekipe koja maestralno spaja hip-hop, funk i hard rok i bez izuzetka pravi sjajnu atmosferu na svojim koncertima. Iskaz, shodno svom imenu, publiku pokreće socijalno angažovanim tekstovima kojima deli svoje mišljenje i stavove, a na koncertu u Mikser hausu će izvesti omiljene numere sa četiri studijska albuma, koliko ih imaju do sada. Koncert „Dan pre“ završava se nastupom dvojca koji je uspeo da, velikim slovima, Boku Kotorsku ucrta na hip-hop mapu regiona, a povodom beogradskog koncerta Dedduh iz crnogorskog sastava Who See Klapa kaže: „Evo nas u Beogradu i to je kao uvod u, nadam se, mnogo zdraviju Novu godinu za sve nas, vas i njih! U Mikser hausu ćemo nastupiti sa DJ Seagull Prime-om, našim stalnim poslovnim partnerom i poslovnim pratiocem za skupocjenim DJ pultom. Tako da vas očekuju Noyz i Dedduh na mikrofonima sa svoja tri nevjerovatna albuma“.

Ulaznice za koncert dostupne su na prodajnim mestima Gigs Tixa po ceni od 900 dinara, dok će na ulazu cena karte biti 1.100 dinara.

Iskaz i Marčelo apeluju na opreznu upotrebu pirotehnike sa pesmom „Tanatos“

Sastav Iskaz ekranizovao je spot za pesmu „Tanatos“ na kojoj gostuje Marčelo sa istoimenog albuma, u izdanju Lampshade Media. Video je premijerno prikazan na MTV-ju a sada ga možete pogledati na: youtube.com/watch?v=L4XWASiSyjY. Dok numera sa jedne strane govori o unutrašnjoj borbi čoveka sa osećanjima, video sa druge strane predstavlja apel na sve one koji dođu u posed vatrenog oružja ili opasnih pirotehničkih sredstava, da sa pojačanim oprezom rukuju sa istim (ukoliko već moraju), kako bi se izbegle tragedije. U vremenu praznične atmosfere je to naročito poželjno, tako da video izlazi u pravo vreme kao svojevrsno upozorenje i podsetnik. Veliki broj ljudi strada zbog nesavesnog rukovanja oružjem i iz benda poručuju „Ne budi deo statistike!“

Video „Tanatos“ je delo NNSpark produkcije i rađen je u tajnosti, bez saznanja benda, kao rođendanski poklon Zoranu Kizi Iskazu. Uloge u spotu tumače Stefan Krstić Tapi, Rastko Prodanović i Nikol Krstić. U narednom periodu Iskaz možete videti, osim 30. decembra u Beogradu u Mikseru, još 9. januara u Pančevu, u Dvorani Apolo na velikom godišnjem koncertu sa brojnim gostima, među kojima su Marčelo, Mikri, Bvana, Coyote, Raid, kao i gosti iznenađenja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari