Mančesterski elektro-pop duo Hurts nastupiće sutra od 21 čas u Beogradskoj areni zajedno sa pet pratećih muzičara. Na koncertu će biti izvedene pesme sa albuma „Happiness“, inače najprodavanijeg debi izdanja u Evropi, ali i neke za koje pevač Teo Hačkraft i klavijaturista Adam Anderson veruju da će se svideti njihovim fanovima u Srbiji. Predgrupa svetskoj pop senzaciji biće domaći elektro sastav Inje.

Uz autorski tandem benda koji čine Teo i Adam, na koncertima sviraju i bubnjar Pol, gitarista Met, violinistkinja Ejmi, još jedan klavijaturista Pit, a peva i operski pevač Ričard Sidvej. Ovog pevača Teo i Adam su posle odlaska na jednu opersku predstavu pozvali da im se pridruži na njihovom prvom koncertu u Salfordskoj katedrali, nakon čega je Ričard sa bendom ostao sve do danas.

Duo iz grada sa neprikosnovenom muzičkom istorijom kakav je Mančester, veoma tiho i za nestvarno kratko vreme, uspeo je da osvoji celu Evropu. Pored pesama i upečatljivog imidža koji je nemoguće ne povezati sa imenima kao što su Depeche Mode, Duran Duran ili Alphaville, njihova priča o uspehu takođe nije viđena od vremena kad su njihovi stariji mentori bili debitanti na sceni. Ipak, njihovo stilsko određenje može se potražiti i nešto kalendarski bliže, koliko na kraju ‘80-ih, toliko i na početku ‘90-ih godina prošlog veka, jer kako sami navode i kreativno imenuju svoj zvuk kao „disco lento“, njihove karakteristične epske melodije i snažne balade imaju korene u evropskom pop zvuku upravo iz tog perioda. Veoma istančan stil odevanja koji karakteriše Hurts za veoma kratko vreme okrenuo je pažnju cele modne scene i danas Hurts predstavljaju jedan od simbola novih trendova za 2011. godinu.

Nakon sjajnog nastupa na koncertu grupe Faithless, beogradski trio Inje nastupiće i sutra u Beogradskoj areni kao predgrupa na koncertu Hurts. Inje nastupaju u tročlanom sastavu koji čine pevačica Jelena Miletić, gitarista Marko Ignjatović i Jovan Vesić koja svira bas i klavijature uz programiranje semplova i produkciju ritmova na svom laptopu. Ovaj elektro-pop sastav koncertno je aktivan od 2008. godine, kada je prema izboru magazina Popboks proglašen za drugi najbolji novi bend. Sve pesme Inje snimaju samostalno, a muziku izdaju pod „Creative Commons“ licencom, tako da je dostupna za besplatno i legalno preuzimanje sa interneta. Više o bendu može se naći na www.inje.bandcamp.com i www.myspace.com/injeinje.

Ulaznice za koncert su u prodaji po ceni od 2.490 za parter i 2.990 dinara za fan pit i tribine, a mogu se kupiti na blagajni Beogradske arene, u šoping centru Ušće, u Bilet centru na Trgu republike, dvorani Doma sindikata, lancu knjižara “Vulkan” i “Delfi” ili onlajn putem sajtova www.tickets.rs i www.eventim.rs.

Bele ruže, razglednice i domaći med

Među stvarima koje su od Avalon produkcije koja je organizator koncerta Hurts tražili je i dvanaest sveže sečenih belih ruža bez trnja koje treba da stoje na bini tokom celog nastupa. Zanimljiv je i zahtev za razglednicama sa ovdašnjim znamenitostima i poštanskim markama koje će Teo i Adam poslati prijateljima i porodici u Velikoj Britaniji, dok će jednu zastavu Srbije poneti sa sobom kao suvenir. Obavezan i prilično naglašen zahtev u rajderu je i domaći med koji uz tradicionalni engleski čaj. Zahtevi po pitanju hrane i pića prilično su jednostavni, ali asortiman zdrave organske hrane, stopostotne crne čokolade i različitog svežeg sezonskog voća iz Srbije je obavezan. Pored šumećih tableta sa vitaminom C, u zahtevima se nalazi i dosta širok izbor voćnih sokova kojima će se posle koncerta pridružiti i boca kvalitetnog crnog vina. U garderobi je obavezan i par velikih ogledala, kao i kompletan pribor za peglanje i održavanje njihovih košulja i dizajnerskih odela po kojima su prepoznatljivi.

Osvojili planetu za manje od jedne godine

Apsolutni hitovi „Wonderful Life“, „Better Than Love“, „Stay“ i aktuelni singl „Sunday“ osvojili publiku širom planete za manje od godinu dana. Njihov novi singl „Illuminated“, peti po redu sa najprodavanijeg evropskog debi albuma „Happiness“ u 2010. godini, objavljen je 9. maja. Hurts su početkom ove godine osvojili i prestižnu nagradu britanskog časopisa NME (New Musical Express) za najbolji novi bend, a prema izboru istog muzičkog časopisa nalaze se na listi turneja koje ne treba propustiti u 2011. godini. Pored raznih svetskih metropola i potvrđenih nastupa na velikim svetskim festivala kao što su Coachella, Sziget, Rock am Ring ili Isle of Wight, sutra prvi put dolaze i u Beograd.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari