Serijal koncerata mladih, neafirmisanih, žanrovski raznorodnih i autorski autentičnih bendova, pod nazivom Scena Uživo počinje 21. oktobra, u organizaciji Popboksa i Doma omladine Beograda.

U petak, 21. oktobra, od 21 čas nastupiće bendovi Kill Me Laser i Ljudske Potrebe, zatim u subotu, 5. novembra, Temple of the Smoke i Plišani Mališan, u petak, 18. novembra, Bitipatibi i Stray Dogg i u subotu, 10. decembra, Plastic Sunday i Threesome. Ulaznice će se prodavati na blagajni Doma omladine Beograda, u pretprodaji sedam dana pre svakog pojedinačnog koncerta po ceni od 200 dinara, na dan svakog koncerta cena će iznositi 300 dinara.

Scena Uživo! ima svoj koren u rubrici „Scena“ veb magazina Popboks (www.popboks.com) koja od 2005. godine predstavlja mlade i neafirmisane bendove iz zemlje i regiona. Prvo izdanje serijala koncerata Scena Uživo! održano je u martu, aprilu i maju 2007. godine u Klubu Doma omladine Beograda, kada je pred velikim brojem posetilaca nastupilo 10 neafirmisanih bendova tokom pet koncertnih večeri, a nakon toga, iste godine u julu mesecu, u Studentskom kulturnom centru Beograda nastupile su još četiri mlade grupe. Svoje prve veće koncerte su tada održali, između ostalih, Repetitor, The Mothership Orchestra, Iskaz, Nežni Dalibor, Žene Kese, Stuttgart Online, Slaptrap, Sajsi i drugi. Kao ilustracija koliko je program bio uspešan može se navesti činjenica da je koncert grupa Nežni Dalibor i The Mothership Orchestra u Klubu Doma omladine tada bio rasprodat.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari