Iako je bilo planirano da nastup Big Brother & The Holding Company, nekadašnjeg benda iz San Franciska u kome je pre skoro pola veka pevala Dženis Džoplin, traje sat i po, oni su na sceni Gradskog kulturnog centra (GKC), u okviru 11. Međunarodnog bluz i rok festivala „In Wires“, svirali dva sata!

To je i najbolja ilustracija uspešnosti njihovog nastupa i sjajne reakcije publike iz regiona, koja je bend pozivala na bis. Sem Endrju (gitara i vokal), Piter Albin (bas gitara), Tom Finč (gitara), Džim Vol (bubnjevi) i pevačica Meri Bridžit Dejvis, započeli su muzičko podsećanje numerom „Down on Me“, a potom su usledili i drugi hitovi, ali i njihove novije pesme, pokazavši maestralno muzičko umeće i veštinu održavanja tempa tokom skoro dvočasovnog nastupa. I utisci članova benda, koji su veoma brzo nakon koncerta otišli u hotel, kako svedoči Miloš Milojević, direktor GKC, bili su sjajni. Milojević, alijas Shomy Boy i gitarista užičke grupe The Highlanders, na insistiranje Sema Enrjua, nastupio je kao šesti član Big Brothersa i to u dve numere: „Summertime“ i „Turtle Blues“.

„Nisam ni sanjao da ću svirati sa njima i bilo je to fantastično iskustvo, koje ću dugo pamtiti“, rekao je Milojević, dodavši da je nastup tog benda bio jedan od najznačajnijih muzičkih događaja u regionu, van Beograda, u poslednjih pedeset godina. Aleksandar Đukanović, predsednik užičkog Udruženja ljubitelja bluza i roka Vox experience, koje je organizovalo festival uz podršku Ambasade SAD, grada i GKC, kaže da je to bio nesvakidašnji kulturni događaj ne samo za Užice, već i za Srbiju, podsetivši da je američki bend upravo iz Užica započeo svoju evropsku turneju. „I utisci članova benda su izvanredni i nadam se da će doprineti rušenju nekih predrasuda o nama“, rekao je Đukanović, zahvalivši se i bendovima iz Beograda (Zona B i Nick Drag) i iz Užica (Black cat bone) čiji su nastupi doprineli kvalitetu festivala, poručivši da će naredni biti još bolji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari