Skoro sve zemlje izabrale su predstavnike za Evroviziju, a evo šta kažu kladionice 1Foto: IBL / Shutterstock Editorial / Profimedia

Ostalo je još dva meseca do ovogodišnje Evrovizije, a skoro sve zemlje učesnice izabrale su svoje predstavnike za ovo takmičenje.

Preostalo je da to učine još Švedska i Portugal, koji svoje predstavnike biraju sutra, 11. marta, piše Index.hr.

Uprkos tome što se ne zna ko će pevati za Švedsku, oni već nedeljama drže prvo mesto na kladionicama, a razlog je samo jedan – Loreen. Ona je 2012. godine pobedila na Eurosongu s pesmom Euphoria, a ove godine se kvalifikovala u finale Melodifestivalena s pesmom Tattoo.

Mnogi smatraju da će ona predstavljati Švedsku na Eurosongu i ove godine te da će ponovo pobediti. Loreen i njena pesma su već na top listama u Velikoj Britaniji i Irskoj.

Na drugom mestu kladionice jedno vreme bila je Finska, koju predstavlja Käärijä s pesmom Cha Cha Cha.

Međutim, oni su trenutno na trećem mestu, a na drugo mesto popeli su se ukrajinski predstavnici Tvorchi s pesmom Heart of Steel. Ukrajinci su dugo vremena držali prvo mesto na kladionicama, sve dok se nije saznalo da postoji mogućnost da će Loreen predstavljati Švedsku.

Käärijä je oduševio evrovizijske fanove i u jednom danu njegov nastup skupio je više od pola miliona pregleda.

Sada ima 1,5 milion pregleda u 12 dana i jedan je od najgledanijih nastupa koji su ove godine objavljeni na zvaničnom YouTube kanalu Eurosonga.

Izvor: Index.hr

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari