Slaba posećenost na ovogodišnjoj Gitarijadi 1Foto: Pixabay/Free-Photos

Juče je održano prvo veče 54. zaječarske „Gitarijade“. Posećenost je bila slaba, a na društvenim mrežama i među publikom koje je ostala „izvan ograde“ preovladali su negativni komentari zbog cene testiranja, programa, i propisanih mera.

U podnožiju Kraljevice sinoć je, nakon pauze uzrokovane pandemijom, održano prvo veče 54. zaječarske „Gitarijade“.

Pred okupljenom publikom nastupili su bendovi „Red danger“, „Bendover“, „Riblja čorba“ i „Hladno pivo“.

Prvo veče obeležila je  slaba posećenost, prenosi Glas Zaječara.

Sudeći po komentarima na društvenim mrežama, ali i među publikom koja je ostala izvan ograde, slaboj posećensoti kumovale su propisane mere, cena obaveznog testa, ali i odabrarni program.

Jučerašnje loše vreme je takođe deo publike „poslalo kući“.

Predsednik Organizacionogo odbora 54. „Zaječarske Gitarijade“ u svom obraćanju medijima istakao je da je aktuelno epidemiološko stanje uticalo na organizaciju „Gitarijade“, te da smatra da je odabran dobar program.

„Gitarijada se organizuje pod specifičnim epidemiološkim merama. Želja nam je da nastavimo tradiciju, iako se održava u specifičnim uslovima. Krenuo je muzički program, Gitarijadu je otvorio bend iz Negotina, zatim nastupa Bendover, prošlogodišnji pobednici, dok su zvezde večeri Riblja Čorba i Hladno pivo. Sutra nas očekuju Hadži – prodane duše, Sanitarium, Neverne bebe i Galija“, – rekao je Ivan Živković, predsednik organizacionog odbora „Gitarijade“ kako prenosi Glas Zaječara.

„Zadržali smo tradiciju i besplatnog ulaza, ali je ulaz moguć samo sa dokazom o kompletnoj vakcinaciji, testom, ili potvrdom o preležanom kovidu. Ove godine smo uveli nagradu Momčilo Moša Radenković, u čast preminulom frontmenu grupe Zlatni prsti“, dodaje Živković.

„Nismo stigli da organizujemo takmičenje demo bendova, i znamo koliko je važno da neko bude pobednik, ali verujem da sa programom nismo pogrešili“, govori predsednik organizacionog odbora „Gitarijade“.

Na pitanje da li su neke druge grupe mogle da dođu, a ne ove koje godinama dolaze, Ivan Živković govori: „O ukusu rokenrol publike se svake godine raspravlja, tako da ne bih sada komentarisao sam program, ali sam siguran da bendovi koji su ovde predstavljaju dobar rokenrol.“

„Organizacioni odbor ima funkciju organizacije Gitarijade, da izvrši logističke prireme, da organizacija bude dobro organizovana, i bezbedna“, odgovara Živković na pitanje da li smatra da bi odbor sastavljen od muzičara sastavio bolji program.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

4 reagovanja na “Slaba posećenost na ovogodišnjoj Gitarijadi”

  1. Gitarijada je trebalo da počne 26 avgusta kada je epidemiološka situacija bila daleko bolja ali su gradski oci mislili da se niko neće pobuniti ako i ne bude gitarijade. Tek kada se čuo glas naroda i pojavila mogućnost da ipak na neki način bude obeležena gitarijada gradski oci su na prečac napravili ovo što na ništa ne liči. SRAMOTA ………..

  2. Gitarijada… Riblja Corba i Galija skoro da ne promasuju ni jednu gitarijadu. Gutarijada je postala gora od RTS-a, jedne te iste reprize 20 godina i vise…

  3. Ne verujem da iko želi da prođe kroz sva ta testiranja i loše vreme da bi gledao Boru kako sedi i čita tekst Lutke sa naslovne strane

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.