Spori egzodus učesnika pustinjskog festivala Burning Man 1Foto: PA Images / Alamy / Alamy / Profimedia

Organizatori događaja u pustinji Nevada zamolili su ljude da lagano krenu da izlaze sa festivala Burning Man, nakon što je na hiljade posetilaca bilo zaglavljeno tamo, tokom vikenda zbog vremenskih nepogoda, tačnije obilne kiše.

– Učesnici Burning Mana započeli su svoj spori egzodus iz kampa u pustinji na severu Nevade nakon što su se blatnjavi putevi dovoljno osušili da bi njihovo putovanje bilo moguće – piše The Guardian.

Organizatori festivala rekli su da su počeli da puštaju saobraćaj sa glavnog puta oko 14 časova po lokalnom vremenu (22:00 BST) u ponedeljak – iako su nastavili da traže od „veseljaka“ da odlože izlazak do utorka kako bi olakšali saobraćaj. Od ponedeljka popodne, rekli su da je oko 64.000 ljudi ostalo na mestu festivala.

Organizatori su takođe tražili da učesnici ne izlaze iz pustinje Black Rock kao što su to činili neki drugi tokom vikenda.

Da podsetimo, festival je zatvoren za vozila nakon što je u petak palo više od pola inča (1,3 cm) kiše, što je izazvalo poplavu i blato do stopala.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari