Dok Stiven Tajler kao sudija u emisiji „Idol“ bude izbacivao učesnike za koje smatra da nisu dovoljno kvalitetni ili profesionalni da bi bili pevači, članovi grupe Aerosmit najverovatnije će ga ponovo izbaciti iz benda koji je osnovao. Prema pisanju američkih medija, članovi grupe veoma su se naljutili kada su shvatili da će njihov frontmen sve do proleća morati da živi u Los Anđelesu, gde se i snima „Idol“, te da su zbog toga odlučili da odlože snimanje novog albuma.

– Radićemo na novom albumu paralelno sa mojim učešćem u „Idolu“. Ta emisija mi je obaveza samo dva puta nedeljno, a ostalim danima sam slobodan. Bend će se iz Bostona doseliti kod mene u Los Anđeles i svi ćemo zajedno da radimo na novom albumu – rekao je Stiven Tajler.

Da su odnosi u grupi ponovo ozbiljno narušeni najbolje potvrđuje prošlonedeljna izjava gitariste Džoa Perija u kojoj je naglasio da je „neodgovorno od frontmena benda da sedi na dve stolice“, ali da „nije isključeno da Aerosmit ovaj put stvarno nastavi bez Tajlera“. Ova izjava je, međutim, prilično naljutila Tajlera koji je odlučio da oštro odgovori Periju.

– Naravno da postoji tenzija u bendu, ali zar ne postoji i u svim dobrim i dugovečnim brakovima. Osećam se kao da sam u braku sa četvoricom muškaraca iz benda i verujte mi na reč da su komplikovaniji od bilo koje žene koju sam upoznao. U svakom braku ima uspona i padova, a sada smo došli do tačke u kojoj se nijedan partner ne oseća dobro. Međutim, ja sam borac. I ja imam uspone i padove, ali svaki pad me čini jačim i odlučnijim. U životu sam naučio kako da žongliram više loptica. Radiću „Idola“ svidelo se to nekom ili ne. Kome se ne sviđa može da ode. I u braku razvod uvek traži partner koji je nezadovoljan. Ovaj put nisam ja taj koji je nezadovoljan. Ja sam osnovao Aerosmit i neću dozvoliti da me ponovo izbace – zaključio je Tajler.

Frontmen i osnivač Aerosmita prvi put je iz grupe izbačen pre godinu dana zbog serije odloženih koncerata usled njegovog neodgovornog ponašanja. Bend je prošle zime čak zakazao i audiciju za novog pevača (kao najozbiljniji kandidat spominjao se Bili Ajdol), ali u proleće je došlo do iznenadnog zakopavanja „ratnih sekira“ i Tajlerovog obećanja da će se promeniti. Odmah po saopštavanju da će kao sudija učestvovati u „Idolu“, ali i da će Aerosmit svirati u emisiji, članovi grupe optužili su ga da je odluku doneo „na svoju ruku“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari