Upoznajte svih 20 učesnika nove sezone Survivora (FOTO) 1Foto: promo

Danas od 21:30h na TV Nova gledaoci će imati priliku da prate prve izazove takmičara iz vrele Dominikanske Republike. U novoj sezoni učestvovaće ukupno dvadeset takmičara koji će, podeljeni u dva plemena – crveni i plavi – nastojati da nadmudre, nadjačaju i nadigraju jedni druge kako bi se u takmičenju što više približili pobedi.

Crveno pleme

IVANA ŠTRBAC
(31, pevačica, Novi Sad)

Ivana Štrbac
Ivana Štrbac, foto: Goran Srdanov/Nova

U crveno pleme ulazi pevačica Ivana Štrbac iz Novog Sada koja kaže da je veliki avanturista, a da joj je učešće u Survivoru životna želja.

Ivana je spremna da pred kamerama na pustom ostrvu pokaže pravu stranu svoje ličnosti, kao i da svojim glasom zabavi gledaoce. Uz neverovatan šarm i osmeh, ona važi za jednu od najatraktivnijih učesnica nove sezone. „Volela bih da jedem bube, neće mi biti problem da to jedem, samo ne bih volela da jedem pačiji fetus, ali ću jesti bube i crve. Na Tajlandu sam jela škorpione i bube, a imam kući guštera, volim životinje“, poručila je Ivana.

VOJISLAV VREĆO
(30, HR konsultant, Beograd)

Vojislav Vrećo
Vojislav Vrećo, foto: Goran Srdanov/Nova

Ivani Štrbac će se u novoj sezoni pridružiti i HR konsultant Vojislav Vrećo koji je punih 20 godina proveo u Kanadi. Vrećo kaže da je spreman za preživljavanje na pustom ostrvu jer je u sportu ceo život. Sa tri godine je počeo da trenira košarku, a kasnije je igrao vaterpolo i tenis.

„Najbitnije je da tim pobedi, sve je lakše kada se pobeđuje. Nemam problem sa ljudima koji ne razmišljaju kao ja, samo ne volim da mi rade stvari iza leđa“, kaže Vojislav, koji za sebe tvrdi da je alfa mužjak.

KATARINA NICIĆ
(27, magistar ekonomije i marketinga, Novi Sad)

Katarina Nicić
Katarina Nicić, foto: Goran Srdanov/Nova.rs

U adrenalinsku avanturu upušta se i magistarka ekonomije Katarina Nicić, koja kaže da voli timsku pobedu, ali i individualni uspeh. „Ovaj ekonomista je jedan veoma borbeni tip osobe. Poluprofesionalno sam igrala odbojku u Americi, i dalje trčim trke sa preprekama, a i treniram svakog dana već dvadesetak godina unazad“, kaže Katarina i dodaje da je u Americi provela pune četiri godine nakon što je dobila stipendiju da igra na prvoj diviziji.

U Srbiju se vratila jer joj je „bilo dosta“ i zato što je želela više vremena za sebe. Katarina otkriva i kako će se snaći u kolektivu na ostrvu: „Nisam svadljiv tip, gledam da to izbegavam. Ali, nikada nisam bila u situacijama da sam gladna i besna, tako da se nadam da ću uspeti racionalno i smireno na sve da odgovorim.“

UROŠ VELANAC
(24, košarkaš, Beograd)

Uroš Velanac
Uroš Velanac, foto: Goran Srdanov/Nova

U crvenom plemenu takmičiće se i košarkaš Uroš Velanac koji je već zaintrigirao javnost. Ovaj mladić avanturističkog duha dolazi iz Južnoafričke Republike, poslednjih sedam godina je proveo u Španiji, dok je jedno vreme živeo i u Americi.

„Moj cilj je da pobedim, ne zbog para nego sam uvek bio u timu koji pobeđuje. U genima mi je budem pobednik i to je jače od mene“, „skromno“ priča Uroš koji dodaje da se u Beogradu najlepše oseća, kao i da Srpkinje veoma voli.

VESNA JOVANOVIĆ
(40, psihološkinja, Novi Sad)

Vesna Jovanović
Vesna Jovanović, foto: Goran Srdanov/Nova

Psihološkinja Vesna Jovanović, koja dolazi iz Novog Sada i ima 40 godina, ističe da u Survivoru ima jednu misiju – dokazivanje da je mentalna snaga bitnija od fizičke. „Ovo doživljavam kao svoje pomeranje granica i želim da vidim kako mogu da se nosim sa omladinom. Biće zanimljivo“, kaže ona.

MITAR PEŠIĆ
(42, preduzetnik, Beograd)

Mitar Pešić
Mitar Pešić, foto: Goran Srdanov/Nova

Preduzetnik Mitar Pešić ističe da u Survivor ulazi kako bi pobegao od svakodnevice i odmorio se. „Da li sam fizički spreman, ne znam, a koliko sam psihički spreman, ulazim da vidim. Najteže će mi pasti što neću videti decu neko vreme, devojku i pse.“

Mitar dolazi iz Beograda i ima 42 godine. On je vlasnik teretane, ali i uvozi piće iz kategorije sportskih suplemenata. Na pitanje da li bi pristao da bude vođa tima, on je dao zanimljiv odgovor: „Ja nisam vođa, ja sam pukovik, trudim se da čuvam vođu ispred sebe i dobrinesem tome da to bude stabilan tim, to mi je cilj“.

VARJA TOPALOVIĆ
(26, pevačica, Beograd)

Varja Topalović
Varja Topalović, foto: Goran Srdanov/Nova

Još jedna takmičarka u crvenom plemenu biće pevačica Varja Topalović, koja se pevanjem bavi odmalena, a punih 15 godina je trenirala karate i nastupala za reprezentaciju. Ima 26 godina i dolazi iz Beograda, diplomirala je na Fakultetu za sport i fizičko vaspitanje.

„U životu sam prošla toliko poligona, tako da me ni jedan poligon u Survivor neće iznenaditi“, kaže Varja i dodaje da je tokom studiranja doživela surove uslove života, pa je higijena na ostrvu neće iznenaditi.

MARKO KOVAČEVIĆ
(20, barmen, Beograd)

Marko Kovačević
Marko Kovačević, foto: Goran Srdanov/Nova

Iz uniforme barmena u Survivor ulazi i dvadesetogodišnji Marko Kovačević, i to kao najmlađi takmičar crvenog plemena ove sezone. Spreman je da se bori i ističe da dosta dobro čita ljude. Kako kaže, timski je igrač, dugo je trenirao rukomet i bio član juniorske reprezentacije. Živeo je dve godine u Indoneziji i smatra da ga je to na neki način pripremilo za Dominikanu.

Marko voli kameru i posebno mu se dopada to što će tokom učešća u Survivoru biti izložen javnosti: „Svestan sam medijskog izlaganja, voleo bih da nastavim u tom pravcu i da se bavim medijima. Voleo bih da na televiziji radim kao voditelj.“

TIJANA JEREMIĆ
(21, studentkinja FON-a, Beograd)

Tijana Jeremić
Tijana Jeremić, foto: Goran Srdanov/Nova

Studentkinja FON-a Tijana Jeremić spremna je da pokaže pozitivnu energiju i takmičarski duh. Tijana kaže da odmalena ima takmičarski duh, profesionalno je trenirala karate 11 godina, a posle toga je krenula da trenira u teretani. Kao mala se takođe bavila plivanjem, plesom, atletikom.

Smatra da su međuljudski odnosi na ostrvu veoma važni: „Samouverena sam i mislim da ću se dobro snaći u komunikaciji s ljudima, ali ne volim pričanje iza leđa.“

OGNJEN DIMIĆ
(25, fitnes trener, Budva)

Ognjen Dimić
Ognjen Dimić, foto: Goran Srdanov/Nova

Iz Budve u Crnoj Gori na Dominikanu odlazi i fitnes trener Ognjen Dimić. Motiv za ulazak u Survivor mu je želja za sportom i želja da potkrepi druge ljude sa više znanja o sportu i hrani. Prvi put će se susresti s kamerama, a kada je u pitanju spremnost na preživljavanje – ističe da je spremniji psihički nego fizički.

Ognjen takođe otkriva: „Gledaocima ću pružiti dobrog i poštenog čoveka i trudiću se da pružim radost i užitak za decu koja gledaju jer smatram da je potrebno da deca vide aktivnost i prirodu i drugačiji način života od onog na koji su naviklu. Želim da pošaljem što pozitivniju sliku o sebi, svojoj porodici, svom gradu i državi.“

Plavi tim

MATEA GALIĆ
(25, student ekonomije i hostesa na brodu, Šibenik)

Matea Galić
Matea Galić, foto: Promo/Survivor

Matea Galić je po struci farmaceutski tehničar, a trenutno studira ekonomiju i radi kao hostesa na brodu. Dolazi iz Šibenika, a porodica, zdravlje i prijatelji najveći su joj prioritet u životu. Omiljeni hobi joj je teretana, a u slobodno vreme voli čitati i rad na sebi. Kao jedan od svojih najvećih ponosa i uspeha ističe svoje odrastanje, budući da je odrasla sama s majkom, a značajna postignuća je ostvarila i u sportu. Dugo se bavila plivanjem i vaterpolom, a bila je i reprezentativka Republike Hrvatske.

„Očekujem iskustvo koje će mi promeniti život i avanturu koja će mi ostaviti neizbrisiv pečat. Nemam nikakve planove i strategije jer sve što isplaniram se izjalovi, tako da ulazim u show neopterećena, ali izrazito motivisana“, kaže Matea.

MEGGY ALOBIĆ
(voditeljka sportske rekreacije i fizioterapeut, Bregi)

Meggy Alobić
Meggy Alobić, foto: Promo/Survivor

Meggy Alobić je naredna takmičarka koja je ponosna majka dvoje dece. Sa porodicom živi u Bregima, malom mestu iznad Opatije. Po zanimanju je voditeljka sportske rekreacije i fizioterapeut s dugogodišnjim iskustvom u vođenju rekreativne gimnastike za decu školskog i predškolskog uzrasta. Rad s decom je ispunjava, a slobodno vreme voli provoditi u šetnjama sa sinovima i psima. Njen sportski i avanturistički duh odražava se kroz aktivnosti kao što su plivanje, kojim se profesionalno bavila 12 godina, i rekreativno bavljenje kick boxingom. Smatra da ju je sport oblikovao kao osobu te naučio kako se nositi s usponima i padovima u životu te kako ostati smiren bez obzira na uspeh ili neuspeh. Survivor vidi kao izazov i putovanje života koje jedva čeka doživeti.

„Ulazim hladne glave i bez ikakvog opterećenja i taktiziranja. Idemo dan po dan, uz nadu i želju za opstankom do kraja. Samim odlaskom, želja mi je dogurati najduže, pa i pobediti.“

MARTINA FUDURIĆ
(učiteljica telesne i zdravstvene kulture, Zagreb)

Martina Fudurić
Martina Fudurić, foto: Promo/Survivor

Martina Fudurić rodom je iz Belavića, malog sela u blizini Karlovca, a trenutno živi i radi u Zagrebu.

Diplomirala je na Kineziološkom fakultetu, a trenutno je posvećena doktorskom studiju i svom poslu učiteljice telesne i zdravstvene kulture u Osnovnoj školi za učenike s teškoćama u razvoju. Za Martinu su hobiji poput planinarenja, trčanja, plivanja i vožnje biciklom neizostavan dio života jer je uvek u pokretu. Bez obzira na pobedu, uverena je da će Survivor promeniti njen život i nada se da će iz emisije izaći samopouzdanija, hrabrija i jača.

„Emocije su mi izmešane, osećam i uzbuđenje i strah. Očekujem da ću naučiti nešto novo o sebi, pomeriti granice svoje izdržljivosti, steći nova iskustva i najviše od svega nadam se da ću se zabaviti. Nekako već duže vreme boravim u komfor zoni i Survivor vidim kao priliku da me malo ‘uzdrma’.“

JAKOB KOSIĆ
(MMA borac, Zagreb)

Jakob Kosić
Jakob Kosić, foto: Promo/Survivor

Jakob Kosić će biti deo plavog tima, on je rođen i odrastao u Zagrebu, predstavlja se kao strastveni sportista s bogatim 15-godišnjim iskustvom u različitim borilačkim sportovima. Tokom svoje sportske karijere bavio se boksom, rvanjem, tajlandskim boksom i kick boxingom, a poslednjih pet godina aktivno se bori u profesionalnim MMA borbama.

„Osećam se posebno i privilegirano te jako entuzijastično i sretno što ulazim u Survivor. Svaki put kad pomislim na to srce mi počne lupati. Očekujem nezaboravno iskustvo, puno adrenalinskih situacija, uspona i padova, teških trenutaka, napornih poligona, takođe očekujem bar jednog prijatelja za celi život, a možda i ljubav.“

NIKOLA RENIĆ
(student sociologije, Zagreb)

Nikola Renić
Nikola Renić, foto: Promo/Survivor

Nikola Renić dolazi iz Zagreba, on je student sociologije, a u slobodno vreme angažovan je kao animator u oratorijumu. Ljubitelj je brojnih fizičkih aktivnosti, s naglaskom na odbojku na pesku i planinarenje. Pred ulaskom u Survivor, Nikola oseća mir, premda shvata da nije potpuno svestan šta ga čeka. Najviše ga brine kako će izgledati nakon što napusti show, s obzirom na to da je već sada prilično mršav, te veruje da će se snaći u izazovima koji su pred njim.

„Mislim da su najvažnije socijalne veštine i sposobnosti na poligonu, a koliko sam dobar u jednom i u drugom to ćete videti.“

KATIA ŽUNIĆ
(fizioterapeutkinja, Rijeka)

Katia Žunić
Katia Žunić, foto: Promo/Survivor

Boje plavog tima braniće Katia Žunić koja dolazi iz Rijeke, po struci je fizioterapeutkinja, a diplomirala je kao fitnes trener.

Za nju je ključno da pronađe unutarnji mir i svakodnevno uživa u njemu kroz druženje s prijateljima. Među svojim sportskim dostignućima Katia izdvaja brojne medalje osvojene na judo takmičenju i dve bronzane medalje na europskom prvenstvu u judo katama na kojem je nastupila u paru sa svojom sestrom Lucijom.

„Pred ulazak u Survivor osećam se znatiželjno i uzbuđeno te očekujem da ću svojim učestvovanjem pomaknuti vlastite psihofizičke granice. Veselim se svemu. Od spavanja na kiši do izležavanja na suncu, od poligona do nagrada. Veselim se upoznavanju ljudi i sticanju novih iskustava koje ću imati priliku samo u ovakvim okolnostima doživeti. Od strategija imam samo jednu, a to je da budem 100% svoja, iskrena i vedrog duha.“

DORIAN IVANOVSKI
(geološki tehničar, Stupnik)

Dorian Ivanovski
Dorian Ivanovski, foto: Promo/Survivor

Dorian Ivanovski, rođen je i odrastao u centru Zagreba, a nakon srednje škole s devojkom se preselio u Stupnik. Za sebe kaže da je po horoskopu i ponašanju tipičan strelac. Iako mu je majka Hrvatica, njegov otac je Makedonac, što objašnjava prezime Ivanovski. Dorian je geološki tehničar po struci, a poslednjih pet godina radi u gradskoj plinari. Njegova novopečena strast je modeling, a izvan posla bavi se i sportom – samoproglašeni je hiperaktivac koji trenira 6 do 7 puta nedeljno. Kroz godine bavio se različitim sportovima poput plivanja, vaterpola, taekwondoa, boksa, mačevanja, badmintona, streljaštva i powerliftinga, a najviše se zadržao u teretani i u boksu.

„Pred ulazak u Survivor osećam se identično kao pre odlaska na prvu reviju – ogroman osećaj pozitivne anksioznosti. Svaki put kad pomislim na to dobijem leptiriće u stomaku, ni sam još nisam svestan što me tačno čeka.“

DAMJAN PULJIĆ
(magistar strojarstva, Čapljina)

Damjan Puljić
Damjan Puljić, foto: Promo/Survivor

Damjan Puljić rodom je iz Bosne i Hercegovine i dolazi iz grada Čapljine. Po zanimanju je magistar strojarstva. Strastveni je ljubitelj sporta, a najčešće se bavi aktivnostima poput rekreativnog trčanja i vežbanja u teretani. Za Damjana je najvažnije biti okružen ljudima koji su mu bliski, budući da je izrazito društvena osoba. Spreman je suočiti se s izazovima koje mu donosi Survivor i iskoristiti svoje veštine i snagu kako bi u igri dogurao što dalje.

„Osećam uzbuđenje jer će se moj dečački san ostvariti. Ima naravno tu malo i nervoze jer ne znam što me čeka tamo, ali sam spreman na sve i mislim da sam dobro i fizički i psihički pripremljen.“

LUKA RIMAC
(ugostitelj, Osijek)

Luka Rimac
Luka Rimac, foto: Promo/Survivor

Luka Rimac dolazi iz Osijeka gde je završio jezičnu gimnaziju, a već šest godina aktivno se bavi ugostiteljstvom.

Luka se već 15 godina aktivno bavi vaterpolom, što smatra odličnom pripremom za igre u Survivor-u, s obzirom na izvrsno snalaženje u vodi. Planinarenje, vožnja biciklom, izleti te ljubav prema skijanju sastavni su dio njegovog života, dok su skokovi iz aviona i bungee jumping samo neki od izazova koje je prihvatio kako bi zadovoljio svoju potrebu za adrenalinom. Luka smatra da je došlo vreme za najveću avanturu njegovog života – Survivor.

„Pred ulazak u Survivor se osećam jako uzbuđeno te jedva čekam da show počne. Jako sam zahvalan što sam baš ja izabran od toliko ljudi. Od mene možete očekivati da ću se dati 100% u igrama. Od malena pratim Survivor i životni san mi je postati jedan od igrača, što mi se upravo i ostvarilo.“

MIHAELA PAVLOVIĆ
(magistar kineziologije i fitnes trener, Dubrovnik)

Mihaela Pavlović
Mihaela Pavlović, foto: Promo/Survivor

Mihaela Pavlović će u Survivor braniti boje plavog tima, po zanimanju je fitnes trener, diplomu magistra kineziologije stekla je na Kineziološkom fakultetu u Splitu. Mihaela je učestvovala u drugoj sezoni Survivor-a koju je napustila zbog povrede na poligonu, ali u trećoj sezoni dobila je priliku vratiti se i ponovno okušati u igri kojoj se izuzetno raduje.

„Osećaj pred ulazak u Survivor je neopisiv. Mislim da ovaj osećaj u životu možete doživeti samo jednom. Ja imam tu sreću da sam dobila priliku da još jednom učestvujem. Odlčno se vraćam po sve ono što sam propustila prošle godine. Željno iščekujem poligone i sve ostalo što nas čeka.“

Sudeći prema takmičarima, uzbuđenja u novoj sezoni neće nedostajati, a kako će se plemena snaći u prvim izazovima na nepoznatom terenu – ne propustite da saznate u ponedeljak, 4. marta u 21:30h, ekskluzivno na TV Nova!

Televizija Nova se u Srbiji može pratiti uz SBB na EON i D3 platformama, kao i putem satelitske televizije Total TV bilo gde u Srbiji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari