Kantri senzacija Tejlor Svift je bila glavna dobitnica na dodeli Američkih muzičkih nagrada u nedelju pošto je osvojila tri trofeja – glavnu nagradu, titulu umetnika godine, omiljenog kantri izvođača (drugu godinu za redom) i najbolji kantri album („Speak Now“).


„Ovo je nešto najluđe što mi se dogodilo. Nemam pojma šta sad treba da kažem. Nisam verovala da će mi se ovo dogoditi“, prve su reči uzbuđene Sviftove.

Tri nagrade je dobila i britanska pevačica Adel – pop pevačica, najbolji album („21“) i izvođač moderne muzike za odrasle. Imala je najviše (četiri) nominacije, ali je na kraju izgubila od Sviftove u glavnoj kategoriji. Prijatno iznenađenje predstavljala su dva trofeja za reperku Niki Minaj (omiljeni umetnik i najbolji album za „Pink Friday“). Među ostalim dobitnicima su Svift (kantri pevač), Lady Antebellum (kantri grupa), Maroon 5 (najbolja pop ili rok grupa), Bruno Mars (pop izvođač), Rijana (R&B album za „Loud“), Bijonse (R&B pevačica), Ašer (R&B pevač), Foo Fighters (alternativni rok bend), Dženifer Lopez (latino umetnica) i Casting Crows (moderna inspiracija). AMA nagrade su jedna od najgledanijih muzičkih dodela priznanja u SAD. Sledeća na listi ključnih događaja su Gremi nominacije koje će biti objavljene 30. novembra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari