Turbo Trans Turisti za Balkanrock Sessions: Kada se ne krećeš u standardnim formama, nema šta da objašnjavaš 1Foto: Filip Pavlović

Eksperimentalni punk duo, Turbo Trans Turisti nastupili su sinoć u muzičkoj emisiji Balkanrock Sessions.

Braća Mijušković, Nikola i Boško, koji čine Turbo Trans Turiste, svoju muzičku karijeru započeli su kao alternativni rok sastav, ali tokom pandemije su prešli na turbo-trans.

„Ovaj neobičan muzički koncept nema potrebe puno objašnjavati, al dovoljno je da zamislite punk, izbacite gitaru i to začinite uvrnutim tekstovima“, kazali su iz Balkanrocka, a duo je istakao: “Kad si eksperimentalni pank bend, kada se ne krećeš u skladu standardnih forma, nema šta da objašnjavaš”.

Turbo Trans Turisti su izveli neke od svojih najpoznatijih pesama – “Šimpanza” i “Abu Dabi”, a zvuk je dobio svoju tvrđu i mnogo prljaviju verziju u novoj epizodi Balkanrock Sessions-a.

„Sa svojim nekonvencionalnim pristupom muzici i originalnim zvukom, Turbo Trans Turisti definitivno zaslužuju pažnju. Za šta se možete dodatno uveriti slušajući njihov poslednji singl “Problem”, objavljen krajem prošle godine, koji će se naći na novom EP „Strašno”, uakzuju iz Balkanrocka.

Najbolja stvar u vezi sa Balkanrock Sessions, dodaju tvorci emisije, je što je moguće gledati sve epizode bilo kada na Youtube kanalu, potpuno besplatno. Stoga, svi ljubitelji dobrog rock zvuka mogu da uživaju u nastupima svojih omiljenih bendova ili da otkrivaju nove kad god to požele.

„Pozivamo sve koji još nisu kliknuli na subscribe dugme na Youtube kanal Balkanrocka da to i učine, kako bi bili u toku sa novim epizodama emisije Balkanrock Sessions i time pomogli boljem rangiraju na Youtube, što omogućuje da nastupi bendova dođu do većeg broja ljudi“, istakli su iz Balkanrocka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari