NemesisFoto: Nemesis /Promo

Ženski melodic death metal bend Nemesis objavio je drugi album Embrace Reality pod okriljem izdavačke kuće Grom Records.

Nemesis je petočlani ženski melodični death metal bend iz Beograda. Svoju muziku opisuju kao sirovu, energičnu, privlačnu, ali i brutalnu.

Članice benda su: Sanja Nakovski (ex-Drča) – Vokal, Aleksandra Petrović – Gitara, Tijana Milivojević – Gitara, Biljana Sovilj – Bas gitara, Selena Simić – Bubnjevi.

Album možete preslušati na ovom linku .

Bend je osnovan krajem 2013. godine i počinje sa radom svirajući obrade pesama bendova kao što su Arch Enemy, Kreator, Pantera i Death. Bend se 2016. godine u potpunosti okreće autorskom radu i izdaje svoj prvi singl pod nazivom „Vengeance”, posle koga je usledilo još pesama i videa objavljenih na YouTube-u.

Nemesis
Foto: Omot albuma /Nemesis

Nemesis izdaje svoj debi album „The war is on” 2019. pod izdavačkom kućom Grom Records. Album sadrži 10 pesama koje su naišle na odlične reakcije publike, kako domaće tako i publike na međunarodnom nivou.

U februaru 2021. bend objavljuje singl “The Scales of Fate” kojim najavljuje svoj drugi album pod nazivom „Embrace Reality”. Album je objavljen 26. januara 2024. godine i sadrži 8 pesama: 7 neobjavljenih, novih numera i singl „The Scales of Fate“ kao bonus pesmu.

Grom Records, underground izdavačka kuća iz Novog Sada i ovog puta potpisuje izdavaštvo albuma. Album je snimljen i produciran u saradnji sa Lukom Matkovićem u Citadela Sound Production studiju. Samo snimanje je finansijski podržano od SOKOJ-a (Organizacija muzičkih autora Srbije), dok vizuelna rešenja potpisuje srpska umetnica Tea Jagodić. Nemesis veruje da ovaj album pokazuje njihov muzički napredak i da predstavlja stari identitet benda, ali u boljoj i nešto brutalnijoj formi.

Bend je imao prilike da nastupa na svim većim festivalima u Srbiji kao što su Exit festival, Arsenal Fest, Belgrade Beerfest i Beergarden festival. Takođe, Nemesis osvaja drugo mesto na Bunt Rok Festivalu koji se emituje na nacionalnoj televiziji Srbije.

Bend je nastupao i na mnogobrojnim međunarodnim festivalima među kojima su Hills of Rock u Bugarskoj, Revolution festival, Gugulan Rock festival, Rockstadt Extreme festival u Rumuniji i Carnival of Evil festival održan na Malti. Takođe, imale su priliku da budu predgrupa bendovima Bullet For My Valentine, Thy Art is Murder, Nervosa, a na Main Stage-u Exit festivala su nastupale kao predgrupa bendu Sabaton.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari