Umetnik uz pomoć AI napravio portret legende: “Ovako bi izgledao Dražen Petrović da je živ‘ 1Foto: Printscreen/ Markanhrv

„Fan sam Dražena Petrovića i uvek mi je rani završetak njegove priče bio tragičan pa sam hteo da vidim kako bi izgledao da je još uvijek živ, kakva bi mu bila karijera.

 

Kada sam generisao nekoliko slika i dobio malo starijeg Dražena sa sedom kosom napravio sam reel koji zamišlja kakva bi njegova putanja u NBA-u bila da je bila malo duža, prokomentarisao je reditelj i umetnik Filip Filković Philatz svoju objavu na Fejbuk profilu, piše Jutarnji list.

 

Reel naziva „Dražen Petrović (Beyond 1993) – AI‘s Take on What Could Have Been, koji se može pogledati na Philatzovom Instagram ili Fejsbuk profilu, prvi je u predstojećoj seriji AI radova koji će se baviti zamišljanjem nastavka karijera nekih prerano preminulih hrvatskih legendi ili onih iz bivše Jugoslavije.

„Dobio sam ideju da isto napravim i za Dina Dvornika kada ću imati malo vremena“, najavljuje Philatz, koji pojašnjava nameru iza ideje.
„Neko mi je poslao screenshot komentara ‘Jeste li vi ludi?‘. Ali to nije nikakav napad niti parodija, već pogled u paralelnu stvarnost koji istražuje što je moglo biti. To je jedna od čari veštačke inteligencije, da možemo probati videti u čarobnu kuglu“, zaključuje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari