Nedelja 19. avgust, baš na Preobraženje, ponovo je veliki praznik na Beogradskom hipodromu pošto će se održati dva preponska nadmetanja i devet trka, pet galopskih i četiri kasačke, od kojih su najznačajnije Kasački derbi i trka za pehar predsednika Republike.


Kasački derbi će biti održan 85. put, a u trci života za četvorogode kasače sa upisom od 11 grla, među glavnim favoritima je Amazon Benkera. Čak pet učesnika potiče iz odgajivačnice Berenji Lasla koja se već proslavila pobednicima Derbija. Galopska trka za Pehar predsednika Republike je na Beogradskom hipodromu zamenila trku za Pehar kralja Aleksandra, koja je otišla u Šabac. I tu je dobra konkurencija s tim da većina tipuje na Art ekselens koga jaše izvanredni Italijan Sana. Među jahačima se nalazi i izvrsni Slovak Havlik koji jaše Najti Džeka.

U preponskim utakmicama se, izuzev Irene Nicović, pojavljuju svi značajniji preponaši pa će dopuniti užitak. Pored trka, organizator je predvideo i „Ledi dej“, odnosno izbor najšarmantnije posetiteljke hipodroma.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari