Večeras počinje "Pesma za Evroviziju": Jedna stvar u glasanju biće drugačija ove godine 1Foto: Screenshot YouTube/RTS Pesma Evrovizije - Zvanični kanal

 

Srbija će svog predstavnika za ovogodišnju Evroviziju izabrati na predstojećem takmičenju Pesma za Evroviziju 2024, koja će se održati 27, 29. februara i 2. marta, ali sa jednom malom izmenom u glasanju.

U svakoj polufinalnoj večeri predstaviće se po 14 takmičara, nakon čega po osam najboljih ide u finalno veče, tokom koga će se boriti za odlazak na 68. Pesmu Evrovizije.

Ove godine promenjen je način saopštavanja glasova u finalu i on će biti obavljen po evrovizijskom principu. Broj poena koji ima žiri biće jednak broju poena koji ima publika i način saopštavanja biće identičan onome na Pesmi Evrovizije, prenosi idjtv.

Ovogodišnje takmičenje vodiće voditeljka Dragana Kosjerina i glumac Slaven Došlo. Pored njih, iz bekstejdža ili takozvanog „green room-a“, atmosferu će prenositi Kristina Radenković i Stefan Popović.

Direktan prenos svih takmičarskih večeri gledaoci i slušaoci će moći da prate na programima i digitalnim platformama RTS-a. Prvo polufinalno veće održaće se 27. februara, dok će drugo polufinalno veče biti 29. februara, a finale 2. marta, na kom će Srbija odabrati predstavnika za Evrosong u Malmeu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari