Klub Soul Society (bivši Bitef, Drinčićeva 1) ovog vikenda pripremio je program za ljubitelje dobrog zvuka: Texas Flood power trio nastupiće u petak, 15. januara, u klubu Soul Society – bivši Bitef (Drinčićeva 1), dok je koncert Vasil Hadžimanov Banda zakazan za dan kasnije, 16. januara, sa početkom u 22 časa.

P { text-indent: 2.5cm; margin-bottom: 0.21cm; direction: ltr; color: rgb(0, 0, 0); line-height: 150%; widows: 2; orphans: 2; }P.western { font-family: „YHelvetica“; font-size: 12pt; }P.cjk { font-family: „Times New Roman“,serif; font-size: 12pt; }P.ctl { font-family: „Times New Roman“,serif; font-size: 10pt; }

Beogradski power trio Texas Flood svoj prvi koncert održao je u decembru 2006. godine u klubu Bitef. U međuvremenu, ovaj tada mladi, perspektivni bend pretvorio se u veoma značajnu atrakciju na domaćoj rok sceni, a frontmen Neša Zlatanović je postao Mr. Swagger, poštovani gitarista i pevač. Objavili su dva albuma, električni „Grinnin' In Your Face“ i akustični „Naked Blues“, svirali na brojnim mnogi festivalima, a binu su delili sa mnogim značajnim svetskim bluz i rok imenima. U petak, 15. januara, „Texas Flood“ nastupa u standardnom sastavu (Nenad Mr. Swagger Zlatanović – gitara i glas, Slavko Radosavljević bas gitara i Vladimir Golubović – bubnjevi) na mestu njihovog nastanka – u Drinčićevoj 1.

Vasilova ideja o kombinovanju balkanskih tradicionalnih, folk ritmova i zapadnih, modernih muzičkih stilova (džez, fank rok, world music) u njegovoj muzici je u potpunosti autentična i predstavlja nov pristup džez muzici. Pored Vasila u subotu, 16. januara, nastupiće i Branko Trijić – gitara, Miroslav Tovirac – bas gitara, Peđa Milutinović – bubnjevi i Bojan Ivković – perkusije.

Nastupi počinju u 22 časa, a karte će biti dostupne na ulazu po ceni od 400 dinara za svaki od koncerata. Broj telefona za rezervacije je 063/377483.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari