Šeron StounFoto: EPA-EFE/ETIENNE LAURENT

 

Šeron Stoun je progovorila o diskriminaciji s kojom je bila suočena poslednje dve decenije. Glumica je bila domaćin događaja „Raising Our Voices“, koji je organizovao The Hollywood Reporter, a u svom govoru rekla je da od kada je 2001. doživela moždani udar i krvarenje u mozgu, nije dobijala puno ponuda za uloge u holivudskim filmovima.

„Imala sam moždani udar 2001. godine, imala sam 1 odsto šanse da preživim, imala sam 9-dnevno krvarenje u mozgu“, rekla je ona.

„Oporavljala sam se 7 godina i od tada praktično nisam dobijala poslove“, rekla je 65-godišnja glumica u svom obraćanju na događaju koji je bio fokusiran na različitost, jednakost i inkluziju u Holivudu.

„Kada se to dogodilo, nisam želeo nikom da kažem jer kada ti se nešto loše desi, svi te otpisuju. Nešto je pošlo naopako u mojoj karijeri. Dvadeset godina sam tu posle šloga. Nisam dobila mnogo ponuda, a bila sam velika filmska zvezda u jednom periodu svog života.”

Stoun je bila otvorena o svom moždanom udaru, kao i o drugim poteškoćama u životu, uključujući višestruke pobačaje.

„Preživela sam sve — seksualno uznemiravanje, pobačaje, krvarenje u mozgu, razvod, udar groma“, rekla je Stoun u intervjuu za AARP i dodala: „Nemam vremena za gubljenje. Ovde sam da budem zdrav i prisutan roditelj, dobra ćerka i angažovan građanin. Sve ostalo je samo distrakcija.“

Izvor: People

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari