Sidran: Naše vođe ne kriju uvjerenje da je narod stoka

Pomodoro intervju: Abdulah Sidran, bosanskohercegovački akademik, za Danas

Ostavite komentar


  1. Ogromna večina ljudi iz kulture, nauke i ekonomije, bar onih iz prve lige, prosto zaobilazi genocidnu državu, pa me čudi da je Sidran pristao da ih poseti.

  2. Ne krijemo ni mi. U Srbiji se lekcija uči čitanjem Radoja Domanovića čije je književno delo deo školske lektire, tako da oštrog duha i osmeha dočekujemo punoletstvo.

  3. Zar je Sidran zaboravio šta se dešavalo sa njegovim Sarajevom tokom devedesetih? Na nesrećni grad je prosečno padalo 329 granata dnevno (rekord je bio 3.777). Ove granate srpskih snaga su za četiri godine ubile više od 11.000 ljudi, od toga 1.601 dete. To su brojke koje se odnose samo na Sarajevo, dakle, bez Srebrenice, Bihaca, bez koncentracionih logora, itd. Pitam se onda, šta Sidran traži u Beogradu?

  4. Ove Sidran da bude evropejac,svi su isti,isti Bakir i Dodik i Covic.E nije bas tako,izvinite.Bakir je za jedinstvenu Bosnu,ravnopravnih naroda,a dva izroda su izdajice Bosne,zar ne.Godpodine Sidrane,seti se Kuste i slicnih, oni su izdali i sebe i Bosnu.A svi su nasli okrilje u Beogradu.Ne zele oni tvoju poeziju ni da cuju, nazalost.

Ostavite komentar


Kultura

Naslovna strana

Naslovna strana za 26. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Maja Cetković - E-play

Dnevnu novinu Danas jako cenim i poštujem pre svega zato što je jedna od retkih koja ima rubrku o kulturi i sceni.