"Simpsonovi" su predvideli i incident sa Mikelanđelovom skulpturom 1FOTO: Fiora Garenzi / AFP / Profimedia

Novi dan, novo shvatanje da su Simpsonovi već predvideli neki događaj još davno, a ovog puta je u pitanju incident sa Mikelanđelovom skulpturom koji se desio u američkoj saveznoj državi Floridi.

Da podsetimo, direktorka škole u Talahasiju otpuštena je zato što je učenicima prikazala nagu mermernu skulpturu David, što je pojedine roditelje uznemirilo jer su rekli da se njihova deca ne osećaju prijatno u takvoj situaciji.

Mnogima je ovo zazvučalo poznato, a ispostavlja se da su Simpsonovi još pre više od tri decenije predvideli ovakav scenario, čija je akterka bila Mardž Simpson.

Naime, u devetoj epizodi druge sezone ove serije, pod nazivom Itchy & Scratchy & Marge, Mardž uspeva da cenzuriše epizodu serije Itchy & Scratchy zbog scena nasilja, ali se sve potom izmiče kontroli.

Grupa uz čiju pomoć je cenzurisana ova epizoda traži njenu pomoć da cenzurišu putujuću izložbu Mikelanđelove skulpture, za koju kažu da je „užas“ i „prljavština“.

Nije bilo potrebno puno vremena da ljudi uporede stvarnost sa događajima iz Simpsonovih, jer ovo nikako nije prvi put da se ovakve slučajnosti dešavaju.

Izvor: Newsweek

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.