"Simpsonovi" su predvideli i incident sa Mikelanđelovom skulpturom 1FOTO: Fiora Garenzi / AFP / Profimedia

Novi dan, novo shvatanje da su Simpsonovi već predvideli neki događaj još davno, a ovog puta je u pitanju incident sa Mikelanđelovom skulpturom koji se desio u američkoj saveznoj državi Floridi.

Da podsetimo, direktorka škole u Talahasiju otpuštena je zato što je učenicima prikazala nagu mermernu skulpturu David, što je pojedine roditelje uznemirilo jer su rekli da se njihova deca ne osećaju prijatno u takvoj situaciji.

Mnogima je ovo zazvučalo poznato, a ispostavlja se da su Simpsonovi još pre više od tri decenije predvideli ovakav scenario, čija je akterka bila Mardž Simpson.

Naime, u devetoj epizodi druge sezone ove serije, pod nazivom Itchy & Scratchy & Marge, Mardž uspeva da cenzuriše epizodu serije Itchy & Scratchy zbog scena nasilja, ali se sve potom izmiče kontroli.

https://twitter.com/DISSneyFeuds/status/1638945604037648384

Grupa uz čiju pomoć je cenzurisana ova epizoda traži njenu pomoć da cenzurišu putujuću izložbu Mikelanđelove skulpture, za koju kažu da je „užas“ i „prljavština“.

Nije bilo potrebno puno vremena da ljudi uporede stvarnost sa događajima iz Simpsonovih, jer ovo nikako nije prvi put da se ovakve slučajnosti dešavaju.

Izvor: Newsweek

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari