Međunarodna konferencija „Slika žena u medijima – uticaj medija na sistem vrednosti koji opredeljuje ulogu žena u društvu“, koju organizuje udruženje Klub prvih žena, biće održana danas u hotelu Hyatt.


U vremenu u kojem tabloidizacija obavija naše društvo, udruženje Klub prvih žena ima nameru da doprinese u rešavanju dela ovog problema, visokog stepena stereotipa u medijima o ulozi žene u društvu, navodi se u saopštenju. Prvi korak je ova konferencija, na kojoj će učestvovati žene koje se bave različitim delatnostima iz mnogih oblasti, predstavnici državnih institucija, medija, diplomatskog kora, nevladinog sektora, univerziteta, privrede i brojnih domaćih i gostiju iz inostranstva. Program se sastoji iz četiri panela (Tabloidizacija žena – Stereotipi i seksizam; Medijska pozicija uspešnih žena u nauci i politici; Iskustva iz Evrope i sveta; Žene iz biznisa u ogledalu medija).

Udruženje Klub prvih žena osnovano je novembra 2010. godine sa ciljem da afirmiše ženski liderski potencijal i osnaži inicijativu u poslovnom osamostaljivanju žena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari