Željno iščekivan film „Nezakonito ubistvo“, o istrazi smrti princeze Dajane, premijerno je prikazan na Kanskom festivalu. Ovaj projekat je finansirao Mohamed Al Fajed, čiji je sin Dodi Fajed poginuo sa Dajanom u automobilskoj nesreći u Parizu avgusta 1997. godine, a režirao ga je komičar Kit Alen. Njegova tema je „istraga o istrazi“ koja je sprovedena od 2007-2008.


Glavna tačka filma je da britanski mediji nisu shvatili samu presudu koja krivi neidentifikovana vozila koja su proganjala Dajanina kola, ali se ne okrivljuju paparaci koji su bili u njima.

Sasvim drugačija atmosfera je bila na promociji holivudskog blokbastera „Pirati s Kariba: Na čudnijim obalama“, četvrtog dela uspešne franšize. Džoni Dep je razgovarao sa novinarima o svom liku, kapetanu Džeku Sperou, koji ovoga puta kreće na put kako bi otkrio fontanu mladosti, a u filmu je i Penelope Kruz.

„Moja porodica je odgledala više mojih filmova. Uključujući i ovaj. Po njihovim reakcijama mogu da zaključim da li sam bio dobar ili ne. Do sada su uživali“, rekao je na konferenciji za novinare Dep, koji sa francuskom pevačicom Vanesom Paradi ima dvoje dece koji su mu, kako sam kaže, „glavni kritičari“.

Iako film nije bio u zvaničnoj takmičarskoj konkurenciji, dovoljan podatak koliko je interesovanje izazvao pokazuje činjenica da je kompletan žiri, na čelu sa Robertom de Nirom, bio na projekciji. Doduše, tu je „zvezda večeri“ bila američka zvezda Džejn Fonda i njena ogrlica od dijamanata i safira.

U samom filmu publika će ponovo, u kameo ulozi, videti rok zvezdu Kit Ričardsa kao oca Džeka Speroua, dok je Ijan Mekšejn upečatljiv u roli gusara Crnobradog. Ovaj serijal je već zaradio 2,6 milijardi dolara, a priča četvrtog dela ostavlja otvorena vrata za sledeće nastavke. Doduše, prve ocene kritičara su pomešane, pa postoje mišljenja da ovaj nastavak neće tako dobro proći kao prethodni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari