Socijalna groteska naše svakodnevice, sad i ovde 1Foto: Z. Panić

U Narodnom pozorištu Pirot u toku je rad na novoj predstavi pod nazivom “Strah – jedna topla ljudska priča“ koju autorski i rediteljski potpisuje reditelj Igor Vuk Torbica , inspirisana dramskim tekstovima Franca Ksavera Kreca, saopšteno je danas u ovoj ustanovi kulture.

Scenografiju i kostime radi Andreja Rondović a muziku Stefan Filipović.

Reditelj Igor Vuk Torbica je rekao da su se okupili da probaju da Krecove teme iskoriste da bi napravili jednu socijalnu grotesku na temu naše svakodnevice, sad i ovde u našoj zemlji.

– Daleko smo otišli od originala. To je zapravo velikim delom ipak novonastali tekst i posebno pisan za ovu predstavi, ali je inspirisan nekim motivima ili delovima iz pojedinih Krecovih drama. Reč je o delikatnom žanru koji je jako težak i mislim da je cela ekipa umorna jer ih prilično mučim da postignu ono što treba da postignu. Još uvek nismo prišli kraju. Maratonski radimo. U redu je da se nekad napravi iskorak i probati nešto drugo. Zahvaljujem se ansamblu na pozivu i na strpljenu. Ovo je bio drugačiji rad. Nije postojao tekst na početku nego bi scene dolazile jedna po jednu iz dana u dan. To iziskuje jedno posebno glumačko strpljenje i živce i poverenje u reditelja da se nekud ide. Oni celo vreme zapravo ne znaju šta je do kraja što radimo. Našli smo načina da krenemo tim putem i primičemo se kraju- kaže reditelj Torbica.

Direktor Pozorišta Gradimir Filipović kaže da je rad na predstavi počeo još pre Nove godine i da je premijera 13. februara.

– Reč je o autorskom projektu reditelja Igora Vuka Torbice koji predstavu radi sa svojim autorskim timom. Drago nam je što Torbica radi kod nas ovu predstavu i zahvalni smo što je pristao da radi u našem pozorištu- rekao je Filipović.

Umetnički direktor Pozorišta, glumac Aleksandar Radulović kaže da je tekst reditelja ove predstave inspirisan dramskim tekstovima Franca Ksavera Kreca.

-Meni je posebno zadovoljstvo što radim sa rediteljem Torbicom i to ove godine kada obeležavam dvadeset godina mog rada. Verujem da je to zadovoljstvo i celog ansambla. Drago mi je što u predstavi igra ceo ansambl. Proces rada je bio težak ali i zanimljiv. Traje i dalje- rekao je Radulović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari