Spoj zabave, tradicije i kulture: Prvi put u Herceg Novom mjuzikl "Cvjetaj mimozo mala" 1Foto: Pixabay / Ecoplay1

Ove godine Praznik Mimoze dobija svoj prvi mjuzikl! Festival koji se već 55. godinu zaredom održava u čast žutog cvijeta u Herceg Novom, obilježiće prvo izvođenje muzičko-scenskog djela “Cvjetaj mimozo mala”.

Viktorija Samardžić, novinarka, tvorac, scenarista i idejni vođa ovog projekta ističe da je željela da napravi nešto novo i originalno u čemu će uživati sve generacije.

– Mjuzikl u izvođenju Pozorišta “Teatar 303” iz Kotora je edukativnog karaktera, podstiče na razmišljanje, vraća u istoriju, i na zabavan način podučava tradiciji i kulturu. Namjenjen je kako đeci tako i odraslima, sa ciljem da promoviše Praznik i žuti cvijet. Radnja mjuzikla se dešava na „polju mimoza“, te koketira humorom u iščekivanju glavnog događaja na samom prazniku, kaže Samardžićeva.

Mjuzikl je moderan, ali se kroz njega provlače i elementi tradicije. Premijera je zakazana za 22. februar u 19 časova na sceni „Dvorane Park“. Ulaz je besplatan.

Pokrovitelji ovog događaja su Opština Herceg Novi i Turistička Organizacija Herceg Novi, Herceg Fest koji se iz godine u godinu sve više trude da pomognu svom gradu novim projektima.

– Oni prepoznaju, osluškuju, daju vetar u leđa, ljubav, podsticaj, jednu vrstu majčinske ljubavi svima koji imaju dobre inovativne ideje koje su za dobrobit grada Herceg Novog. Zaista su „veliki oslonac i podrška svima. Sa njima je saradnja uvek blagoslov“, ističe zahvalnost idejni tvorac ovog projekta Viktorija Samardžić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari