“Srpska publika ima jako razvijen smisao za savremenu umjetnost” : Zagrebački umetnik Davor Dmitrović povodom svoje izložbe “Priče za malu decu” 1Foto : Slavoljub Radojević.

Izložba „Priče za malu decu“, zagrebačkog umetnika Davora Dmitrića koja je otvorena u  kragujevačkoj galeriji Aleksić,  posetioci  će moći da pogledaju  do 30.septembra.

Ovaj slikar, mlađe generacije, predstavio je svoju najnoviju produkciju, čija  su inspiracija  bajke u kojima je on glavni protagonista. Posetioci će moći da vide izložbu, koju čine mahom radovi velikog formata, rađeni u tehnici akril na platnu.

„Ova izložba se dešava nakon izložbe u Zagrebačkoj galeriji Forum. Za ovu izložbu sam doneo deo tih slika, uz nove slike koje sam radio upravo za ovu priliku. Izložene slike posuđuju likove iz poznatih bajki i pričaju o univerzalnoj temi odnosa, laži i istine, i osećaja lične uloge u svemu tome. Srpska publika ima jako razvijen smisao za savremenu umjetnost te sam stvarno ugodno iznenađen i zahvalan na gostoprimstvu.“ – izjavio je prilikom otvaranja Davor Dmitrović.

“Srpska publika ima jako razvijen smisao za savremenu umjetnost” : Zagrebački umetnik Davor Dmitrović povodom svoje izložbe “Priče za malu decu” 2
Foto : Slavoljub Radojević.

Tako se na Davorovim slikama mogu videti, prinčevi, princeze, vitezovi, Petar Pan, Pinokio ili Crvenkapa u njegovoj interpretaciji.

 

“Srpska publika ima jako razvijen smisao za savremenu umjetnost” : Zagrebački umetnik Davor Dmitrović povodom svoje izložbe “Priče za malu decu” 3
Foto : Slavoljub Radojević.

Kustos izložbe, Feđa Gavrlović kaže da je činjenica da je Dmitrović za glavni motiv ovog ciklusa uzeo duhovite interpretacije bajki, odmiče ga od standardne savremene opsednutosti vlastitom ličnošću.

Davor Dmitrović je završio Akademiju likovnih umjetnosti u Zagrebu, a trenutno je na doktorskim studijama na Kineskoj umetničkoj akademiji u Hangzho.

Izložbom Davora Dmitorvića, Aleksić galerija otvara novi ciklus izložbi na kojima će biti predstavljeni pored domaćih autora i umetnici iz regiona.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari