Srpsko narodno pozorište "pod zvezdama" i na letnjim festivalima 1 Foto: V. Veličković

Srpsko narodno pozorište svoj put gostovanja započeće sutra, 9. juna kada će programe pod nazivom „Pozornica pod zvezdama“ uveličati predstava „Ko je ubio Dženis Džoplin?“ rediteljke Sonje Petrović.

Ova hit predstava, rađena u koprodukciji ove pozorišne institucije i OPENS-a, biće izvedena na krovu tržnog centra „Promenada“ od 20 sati, kojom počinje Rok nedelja tokom koje je na repertoaru, pored ove hit predstave i memorijalno izvođenje Rock opera – Who wants to live forever u slavu nedavno preminulom pijanisti Aleksandru Banjcu, sa brojnim gostima.

Podsetimo, opera za decu – Čarobna frula otvorila je mesec dana programa Srpskog narodnog pozorišta na krovu TC „Promenada“, 4. juna. U dva izvođenja, pred zalazak sunca i kao i finale dečije nedelje, pre svega najmlađa publika uživala je u Mocartovoj muzici.

Predstavu „Ko je ubio Dženis Džoplin?“, samo nekoliko dana kasnije, 13. juna, imaće priliku da pogleda i somborska publika, u okviru tradicionalnog 28. i 29. Pozorišnog maratona, koji ove godine nosi naziv „Liberté, égalité, fraternité, solidarité!“, dok će 24. jun obeležiti gostovanje predstave „Deobe“ Dobrice Ćosića, u režiji Juga Radivojevića u Kruševcu, u okviru festivala „Vidovdanske svečanosti“.

Predstava „Ko je ubio Dženis Džoplin?“ nastavlja svoja gostovanja u julu, na beogradskom 29. Belefu, na kom nastupa 2. jula. Iz prestonice putuje u Banjaluku, na Međunarodni festival pozorišta Teatar fest „Petar Kočić“ 2021. i biće izvedena 8. jula. „Dženis“ igra i na Ohridu 20. jula, u okviru festivala „Ohridsko leto“. Za kraj, ove talentovane, mlade glumce put vodi i na „Viminacijum fest“ gde će igrati 25. avgusta.

Jedna od omiljenih predstava publike, „Tartif“ – Komično u klasičnom, autorski projekat Igora Vuka Torbice, rađenog u korpodukciji sa Narodnim pozorištem Sombor, odlazi 3. jula u Sofiju na međunarodni festival WORLD THEATRE IN SOFIA. Samo nedelju dana kasnije, 10. i 11. jula Lorkine „Krvave svadbe“, u režiji, takođe, Igora Vuka Torbice, biće izvedene na festivalu „Grad teatar“ u Budvi.

Dve predstave SNP-a na 66. Sterijinom pozorju

Predstava „Deobe“, u režiji Juga Radivojevića biće izvedena 19. juna, dok će „Velika depresija“ reditelja Marka Čelebića biti odigrana 21. juna. Obe predstave biće u takmičarskoj selekciji 66. Sterijinog pozorja koje se u Novom Sadu održava pod sloganom „Zlu vremenu, uprkos“ od 18. do 26. juna.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari