Dragan BjelogrlićFoto: Amir Hamzagic/ATAImages

 

Poslednjih nedelja svedoci smo hajke na glumce zbog izrečenih političkih stavova. Mnogi iz ove profesije koji su podržali i učestvovali u protestima „Srbija protiv nasilja“ našli su se na udaru članova vladajuće koalicije, a govor Nebojše Bakareca u skupštini, u kojem je izneo i navodne honorare koje su neki glumci dobili od Telekoma, dodatno je produbio sukob.

Iz ovih razloga, Glumačka organizacija Srbije na svom Instagramu pokrenula je akciju, kojom apeluju da se zaustave (za sada) verbalna agresija i pretnje prema glumcima. U objavi na profilu piše: „AKCIJA! Stani uz glumce i prijavi se na spisak za odstrel“, a takođe je postavljena i slika mete.

Ovu objavu podelili su mnogi glumci na svojim Instagram stranicama, uključujući Dragana Bjelogrlića, Natašu Ninković, Miloša Samolova, Jelisavete Orašanin i drugih.

Podsećamo, glumac Miloš Janković nedavno je bio meta napada, a glumica Tamara Dragičević dobila je pretnje u kojoj se pominju i njena deca.

Glumac i reditelj Dragan Bjelogrlić pozvao je ministarku kulture i informisanje Maju Gojković da reaguje na pretnje prema glumcima kako bi se, prema njegovim rečima, opet ne bi desila neka tragedija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari