Stefan Kapičić u Beogradu u komičnom trileru 1Foto: Courtesy of Slotherhouse LLC

Na lokacijama u Beogradu, najviše u Belom dvoru, već nekoliko nedelja traje snimanje američkog igranog filma “Kuća lenjivca” (Slotherhouse) reditelja Metjua Gudhjua, a njegov srpski koproducent je reditelj Milan Todorović.

Zanimljivo je da je ovaj komični horor triler (kako Gudhju žanrovski određuje svoj film), vratio u Beograd Stefana Kapičića, koji igra jednu od glavnih uloga.

Glumac koji je početkom 2000-ih godina otišao iz Srbije u Njujork u trenutku kada je počinjao karijeru, u međuvremenu, tokom više od dve decenije, izrastao je u poznato glumačko ime i danas igra u brojnim svetskim produkcijama.

Glavna junakinja “Kuće lenjivca” je studentkinja opsednuta tehnologijom, koja očajnički želi da joj se vršnjaci dive.

Pokušavajući da ostvari cilj i da bude na čelu kuće sestrinstva američkog koledža, ona nabavlja ljupkog i neodoljivog ljubimca, koji kreće u ubilački pohod po kući u trenutku kad sazna da je ona oteta…

Bred Fauler, scenarista i producent filma, kako prenosi Filmski centar Srbije, izjavio je da su ova ubistva krajnje jedinstvena i zabavna, a likovi u filmu su samosvojni.

„Slotherhouse je komičan triler sa likom koji će ubrzo postati ikoničan. Taj lik je krznasta verzija Čakija iz ‘Dečije igre’, sa skladnom mešavinom horora i humora, a film poseduje elemente klasičnih ‘slešera’ iz osamdesetih i ranih devedesetih godina prošlog veka, ali po meri novih generacija“, istakao je Fauler.

U Srbiji će, pored snimanja, biti urađen i deo vizuelnih efekata za “Kuću lenjivca”, za koje je zadužena naša čuvena kompanija “Digitalkraft”.

Na čelnim filmskim zadacima angažovani su i drugi domaći autori – scenograf Nikola Berček, kostimografkinja Jovana Božović, kaskader Slaviša Ivanović, a u glumačkoj podeli su i: Milica Vrzić, Tijana Upčev, Anamarija Serda, Jelena Rakočević, Jelena Kosara, Đorđe Mišina…

Prema rečima producentkinje Kedi Lanigen, Beograd je izabran za lokaciju po preporuci njihovog izvršnog producenta Ivana Astrovskog, koji je ovde radio na filmu “Cabin Fever”, ali i na drugim projektima.

“A nakon što smo videli film ‘Plen’, osetili smo da bismo ovde mogli da stvorimo uverljiv američki film. Talenat ekipe i podrška ovdašnje zajednice je neverovatna, i verujemo da ćemo uspeti da izguramo film čija se radnja događa u sestrinstvu američkog koledža. Za to iskazujemo ogromnu zahvalnost našim partnerima iz ovdašnje kuće Talking Wolf Productions, koji su sve to i omogućili”, izjavila je Kedi Lanigen.

Zanimljivo je da će svet Beograd, posle svih “uloga” koje je tokom ovih godina “igrao” u stranim produkcijama, idućeg leta, kada je planirana premijera “Kuće lenjivca”, videti i u “ulozi” Panamske prašume i američkog gradića u kojem se nalazi veliki univerzitetski kampus sa kućom sestrinstva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari