stiv rajtFoto: Michael Crabtree / PA Images / Profimedia

DJ Stiv Rajt, koji je prezentovao programe za BBC Radio 1 i Radio 2 više od četiri decenije, preminuo je u 70. godini.

Vest da je Stiv Rajt preminuo potvrdila je njegova porodica „sa dubokom tugom i velikom žalošću“ saopštenjem u utorak.

Rajt je došao na BBC tokom 1970-ih i od tada je bio voditelj niza popodnevnih emisija na Radiju 1 i 2, a vodio je i tv programe, među kojima je Top of the Pops.

Poslednji put je njegov glas mogao da se čuje u nedelju, kada je emitovan ranije snimljeni specijal njegove emisije Love Songs za Dan zaljubljenih.

Njegova porodica je objavila vest da je preminuo, uz duboku tugu i veliku žalost, napisavši da je iza sebe ostavio sina Toma, ćerku Lusi, brata Lorensa i oca Ričarda.

Napisali su da je uveseljavao milione sluašalaca čiji je bio svakodnevni deo života, kao i da ga je volelo desetine kolega, te da je bio jedna od najdugovečnijih i najomiljenijih radio ličnosti.

Stiv Rajt neraskidivo je povezan sa kućom BBC

 

Stiv Rajt rođen je u Griniču, na jugu Londona, 1954. godine, a BBC karijera započela je tako što je radio kao šalterski službenik.

Karijere voditelja počela je 1976. godine, kada je napustio BBC i prešao na radio Radio 210. Na BBC Radio 1 vratio se 5 godina kasnije da radi vikendom.

Potom je 1981. započeo popodnevnu emisiju, koja će mu obeležiti karijeru, a vrlo kratko je ponovo otišao sa ove stanice 1994. i vratio se 1996. godine.

Prezentovao je subotom i nedeljom na Radiju 2, a između 1999. i 2022. godine imao je večernji termin. Taj termin je kratko preuzeo Skot Mils, dok je Rajt nastavio da radi niz specijala i podkasta.

Radio 2 najavio je niz posebnih programa kojima će odati počast svom dugogodišnjem zaposlenom.

Izvor: BBC

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari