Stručna vođenja kroz izložbu “Merak mi je…” 1Foto: Narodni muzej Zrenjanin

Narodni muzej Zrenjanin saopštio je da će svake srede,počev od 12.januara, biti organizovana stručna vođenja kroz izložbu “Merak mi je …” , autorke Olivere Soko, više kustoskinje-istoričarke umetnosti.

Stručna vođenja organizuju se tokom trajanja izložbe kao deo pratećeg programa izložbe “Merak mi je…” – Hedonizam u delima iz Zbirke likovne umetnosti Narodnog muzeja Zrenjanin.

Tremini stručnih vođenja su 12, 19. i 26. januar, 2, 9. i 23. februar, 2. i 9. mart ove godine, sa početkom u 19 časova.

Izložba pod nazivom „Merak mi je…“ otvorena je u Salonu zrenjaninskog Muzeja krajem decembra 2021. godine i na njoj je prestavljeno 30 slika i crteža koji asociraju na zadovoljstvo i čija tema su kafana, piće, hrana, muzika, igra, odmor u kući ili u prirodi…

Centralna slika postavke je žanr-kompozicija „Veseli Banaćani“ autora Stevana Aleksića, a tu su i dela Uroša Predića, Pauline Sudarski, Ištvana Senjija, Vladislava Vukova, Zore Petrović, Friderike Bende.

Realizaciju izložbe, koja traje do 15.marta, omogućili su Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije i grad Zrenjanin.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari