Susret tri legende jugoslovenske kinematografije Zafranovića, Žilnika i Karanovića

Drugo veče programa festivala KROKODIL u Beogradu

Ostavite komentar

  1. Ono što je Srđan Karanović radio i uradio, uticalo je na mene u pozitivnom smislu, jer su njegovi radovi životni, te se ne bih sasvim složio da umetnost, pa i film ne menjaju svet. Pomeraju granice u svakom slučaju, tako da čovek ne umire glup kao neko kome su grand parada, ratovanja i pljačka vrhunsko umno i duhovno dostignuće. Naravno, nemaju ,sirovu snagu da ga menjaju kao što čini novac, ali ga za veliki broj ljudi zasigurno menjaju. Konačno, oni koji su rođeni pre stotinu godina nisu više živi, te je svaka generacija enigma za sebe i čini svet kako ona misli. Već sam se izjasnio nekom prilikom da je praška škola najviše dala što se tiče jugoslovenskog i srpskog filma. Verujem da mnogi baštine njihove priče i poruke.

  2. Sva sreća pa se botovi ne bave kulturom,pa se može na miru pročitati,i bez trume,uživati,bez njih!

  3. Šteta što g-din Karanović ne snima češće.Imati takvog reditelja, a ne iskoristiti ga potpuno, to je sramota, kao što je sramota neke nazivati legendama samo zato što su pravili jeftine i diletantske .filmove za masovnu upotrebu.

Ostavite komentar

Kultura

Naslovna strana

4. februar 2023.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Stevan Filipović, filmski režiser

Da bismo bili savesni građani koji donose prave odluke na izborima, kao i u svim drugim sferama života, potrebni su nam jaki mediji.