Tanasije IvkovićFoto: Promo

Umetnik Tanasije Ivković otvara izložbu „Hopa cupa“ u petak 16. februara kada će u Galeriji Kvaka 22 održati i performans sa početkom u 19 časova.

Izložba je otvorena do 23. februara, ponedeljkom i petkom od 17 do 21 sat i na zakazivanje putem mejla ili Instagram stranice Galerija Kvaka 22.

Debitantski performans mladog umetnika predstavlja spoj bogate tapiserije balkanske tradicije i pop kulture.

Tanasije Ivković
Foto: Promo

Ovaj spektakl zaranja u običaje „third world country“ kulture Balkana, smeštajući je u ambijent galerije koja preuzima ulogu kafane.

Performans je pozivnica za uživanje u haosu Balkana – regije obeležene konfliktima i diskontinuitetom, ali istovremeno regije koja predstavlja kolevku istrajnosti i snage.

Biografija umetnika:

Tanasije Ivković (2001, Beograd) je multimedijalni umetnik. Pohađao je Školu za dizajn u Beogradu. Tokom obrazovanja bavi se eksperimentalnim video radovima  u čijim fokusima su bile teme savremene političke istorije Balkana, rodne uloge, popularna kultura i njen uticaj u savremenom društvu. Na poziv Aleksandra Rakezića, koordinatora Galerije Kvaka 22,  Tanasije priređuje debitantski performans i time započinje svoj izvođački i izlagački put.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari