Tanja Bošković: Svet će mnogo manje biti plav bez očiju Radka Poliča 1Foto: Printscreen/YouTube/ Zoran Trdenic

– Radko Polič je bio glumac i čovek kome je bila tesna Slovenija, tesna Jugoslavija, tesna mu je bila Evropa, tesan mu je bio ovaj svet. Njegova umetnost i dobrota bili su veći od svega što mi zamisliti možemo. Bio je veliko srce, velika duša, veliki dar od Boga, bio je plemenit, bio je ozbiljan, bio je razdragan i radostan. Za njega nije postojala prepreka kad treba da dođe do čoveka, bez obzira da li je to publika, da li je to partner ili partnerka s kojiom igra, prosto, nije imao nikakve kočnice, i nije ih upotrebljavao. Išao je kroz život otvorene duše. Bio je anđeo, i svet će biti mnogo manje plav bez očiju Radka Poliča – kaže za Danas Tanja Bošković.

Legendarni jugoslovenski i slovenački glumac, dobri duh koji je osvetljao ovu našu balkansku tamu, preminuo je danas u Ljubljani u 80. godini, saopštilo je Udruženje dramskih umetnika Slovenije.

U kultnoj komediji „Balkan ekspres“, koja od 1983. još uvek oduševljava sve generacije gledalaca na ovim prostorima, Tanja Bošković u ulozi Lili, i Radko Polič u ulozi kapetana Ditriha, kao par ušli su u filmske antologije.

Poslednji intervju za beogradske medije, Radko Polič dao je upravo za Danas, 4. marta ove godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.