Kventin TarantinoFoto: EPA-EFE/ETTORE FERRARI

Samo nekoliko dana nakon svog 60. rođendana, Kventin Tarantino je obavestio javnost da su spekulacije da planira novi filmski projekat tačne. Njegov naredni igrani film se zaista zove „The Movie Critic“ i njegovo snimanje počinje ove jeseni u Los Anđelesu.

Međutim, poznati reditelj i scenarista odbacio je glasine da će njegovo ostvarenje u fokusu imati čuvenu filmsku kritičarku Polin Kejl, koja je puno uticala na njega. On je takođe podelio još nekoliko detalja o svom sledećem i verovatno poslednjem filmu tokom nedavnog gostovanja u Parizu u sklopu promocije svoje knjige „Cinema Speculation“.

„The Movie Critic“ će se dešavati 1977, godini u kojoj je došlo do velikih promena u američkoj kinematografiji. Podsećamo, tada su izašli filmovi „Star Wars“ i „Close Encounters of the Third Kind“, ali i druga ostvarenja reditelja tzv. Novog Holivuda.

Tada se dogodila još jedna transformacija filmske industrije u dekadi u kojoj ih je bilo dosta. Studiji su shvatili kako mogu da zgrnu velike pare i era ličnih i beskompromisnih filmova talentovanih reditelja bližila se kraju.

Tarantinov film, po svemu sudeći, posmatraće ovaj proces iz vizure filmskog kritičara, no, to su za sada samo nagađanja.

Podsećamo vas, ovo će biti poslednji film slavnog režisera, koji se davno zarekao da će snimiti samo 10 igranih filmova.

S druge strane, to ne znači da i dalje neće snimati, budući da je najavljeno da je režirao sve epizode predstojeće mini-serije, o kojoj još uvek nema konkretnih detalja. On je takođe u međuvremenu izdao dve knjige: novelizaciju svog filma „Once Upon a Time in Hollywood“ i zbirku filmskih kritika „Cinema Speculation“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari