U okviru tradicionalne manifestacije Zeničko proljeće 2013 predstavljeni su časopis za Balkan – Think Tank i Festival književnosti Think Tank Town a promovisane su i dve knjige, kao deo festivalskog izdavaštva: „Svežnjevi i sužnjevi“ Saše Stojanovića i „Zov poludelog sokolara“ Predraga Ž. Vajagića.

Pored autora knjiga, u promociji je učestvovao i tvorac vizuelnog identiteta časopisa i festivala, Jurica Dikić, dok je moderator bio – ispred Opće biblioteke Zenica, kao domaćina promocije – poznati pesnik i kritičar Željko Grahovac.

Ovo nije prvo upoznavanje Zeničana sa ovim časopisom i festivalom; naime, prošle godine je u Zenici predstavljeno BiH izdanje romana „Var“ Saše Stojanovića („Zalihica“ – Sarajevo“, 2012), nagrađeno na Sajmu knjiga u Sarajevu za „najbolje uređenu knjigu“ i za „najbolju promociju“, a Zeničani su na prošlogodišnjem leskovačkom festivalu predstavili „Zeničke sveske“ (Nermin Sarajlić), prevod Žižekove knjige „Tihi sagovornici Lakana“ (Venita Popović), kao i pesnički opus Željka Grahovca.

Pored ove promocije, nezvaničnu „reprezentaciju“ Srbije činili su i Bitef teatar i Pan pozorište sa komadom koji je režirala Mirjana Karanović, kao i Knjaževsko- srpski teatar iz Kragujevca sa predstavom „Jedan čovek, dvojica gazda“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari