Tihomir Stanić najavio otvaranje letnje scene u dvorištu Kapetan Mišinog zdanja 1Foto: bg.ac.rs

Glumac Tihomir Stanić najavio je danas otvaranje letnje scene „Teatrijum“ za subotu 3. jul, u dvorištu Kapetan Mišinog zdanja u Beogradu.

Stanić je novinarima kazao da će se predstave na letnjoj sceni održavati do 31. avgusta, a u subotu će biti otvorena komadom „Na Drini ćuprija“, navodeći da su odlučili da je taj komad najjednostavniji za početak rada.

On je najavio premijeru predstave „Don Žuan“ za 13. jul, koja će biti jedina premijera u julu, dok se za avgust planira još nekoliko premijera.

U dvorištu Kapetan Mišinog zdanja, Stanić je rekao novinarima da ovu sezonu smatraju „nultom“ sezonom, jer je sve dogovoreno i organizovano spontano i brzo.

Prema njegovim rečima, biće obezbeđeno najmanje 20 besplatnih karata za studente Beogradskog univerziteta.

Predstave na sceni u Kapetan Mišinom zdranju moći će da prati do 200 gledalaca, a početak svih predstava biće u 21 sat.

Cene karata biće 700 dinara za monodrame i 900 dinara za predstave u kojima igra više glumaca.
Karte su u prodaji od danas na blagajni Rektorata i na sajtu tickets.rs.

Stanić je najavio da je za narednu sezonu, 2022. godine, plan da se postave tribine sa svih strana kako bi kapacitet bio proširen, i dodao da se planira i otvaranje smotre ispitnih predstava za studente iz regiona.

Rektorka Univerziteta u Beogradu Ivanka Popović izrazila je uverenje da će projekat biti uspešan i navela da je raduje obnavljanje tradicije održavanja predstava na tom mestu.

Kako je kazala, ovaj projekat smatra početkom saradnje Univerziteta sa upravom te letnje scene.

Predsednik opštine Stari grad Radoslav Marjanović rekao je da je odmah prihvatio ideju da se obnovi tradicija odražavanja predstava u Kapetan Mišinom zdranju, ocenjujući prostor kao jedinstven – ne samo za opštinu Stari grad već i za ceo Beograd.

„Želimo prostor gde mladi mogu da se afirmišu i kao opština uvek ćemo podržavati projekte koji podržavaju i podstiču mlade“, kazao je on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari