Tod Fild otkrio kako mu je Tom Kruz pomogao da spasi film od Harvija Vajnstina 1Foto: EPA-EFE/JASON SZENES

Čak i pre nego što se otkrilo da je seksualni napasnik, Harvi Vajnstin je bio neko od koga su strahovali mnogi, a reditelj Tod Fild otkriva da je svojevremeno i on imao problema sa ovim producentom, ali da mu je pomogao Tom Kruz.

U novom intervjuu za Njujorker, Fild se prisetio trenutka kada je saznao da je Vajnstinova kompanija Miramax dobila prava za njegov debitantski film In the Bedroom na Sandens festivalu.

Iako je film prošao odlično na festivalu, Vajnstinova reputacija kao nekoga ko voli da naknadno menja filmove nakon snimanja uplašila je Filda jer je mislio da će to ugroziti reakciju publike u bioskopima.

„Plakao sam u kupatilu. Pozvao sam Toma Kruza i rekao ‘Nešto užasno se desilo’. On mi je odgovorio otprilike ovako ‘Ovako ćeš. Trajaće šest meseci i pobedićeš ga, ali moraš da uradiš tačno ono što ti kažem, korak po korak’.“

Kruz mu je rekao da dopusti Vajnstinu da izmeni film koliko god želi i da čeka da ta nova verzija prođe loše pred publikom, a kad se to desi, da ga podseti kako je dobro prošla originalna verzija i da treba nju pustiti.

Fild je uradio baš to i plan je uspeo, a film In the Bedroom je dobio odlične kritike i čak pet nominacija za Oskara, uključujući i dve za samog Filda, za najbolju režiju i najbolji adaptirani scenario.

Uprkos tome što je trenutno u fokusu javnosti zbog odličnih kritika filma Tar, za koji se očekuje da će biti nominovan za Oskara, Fild je pre toga imao 16-godišnju pauzu između ostvarenja Little Children i ovog filma zbog problema sa finansiranjem.

Izvor: Indie Wire

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari