Toma Fila za Danas: Istraga i sudski proces protiv Lauševića bili su skandalozni, podmetana lažna veštačenja kakva ne pamtim

Ostavite komentar


  1. Kakva preporuka za omladinu. 4 ipo god zatvora za dva ipo ubijena mladica.
    Najcrnji dani pravosudja.

  2. Дан затвора није смео да добије, то је било јасно ко дан. Мислим, само потпуно суманути системи кажњавају људе за нужну самоодбрану. Жарко је спасио и своју и главу свога брата тада и то је јасно било ко дан. Шта, сутра кад неки масовни убица потегне оружје да побије људе на јавном месту, и неко се нађе и ликвидира то говедо из личног наоружања, хоћемо ли да расправљамо о праву на живот масовног убице и да судимо човеку што је спасио невине људе? Бесмислица, намештен таблоидни процес то су сви знали.

  3. Žao mi je izgubljenih života,ali Žarko Laušević nije kriv s obzirom kakvo ponašanje imaju pojedini Crnogorci.Doživeo sam sličnu stvar sa njima kad su bili u grupi,hrabri Crnogorci…

  4. @Beogradjanin
    On se u vecnost upisao i pored teskog tereta, a tebe ce zauvek pojesti cinizam i zaborav.

  5. Par dana posle toga, u zatvoru ga je posetio ujak. Rekao mu je da je bio „na saučešću kod onih nesrećnika“ i da su prihvatili da dođe „jer nije Laušević“. I pitao ga je „Žaro, je l’ morali ovako da bude?“
    Odgovor – „Da nije, sad bi ti određivao ko može Lauševićima na saučešće“

  6. @Beograđanin
    Da li si ti ozbiljan ili potpuno blesav. Čovek se je branio. Jeste tu odbranu prekoračio i zato je dobio koliko je dobio.

  7. Pročitala sam odavno njegovu knjigu o tom događaju i robiji i preplakala. Iz dubine duśe je patio a branio se, samo se branio. Tragiĉno je sve šta se desilo i šta mu je uniśtilo život. Neka mu je laka zemlja i neka počiva u miru.

  8. Ej njih sedmorica?A to nije samoodbrana to bi pravnici u stilu Seselja i njemu slicnih bio zakljucak.Ej coveka su unistili totalno.Slava mu.

  9. Toma Fila je trenutni kandidat na izborima za gradonačelnika Beograda u ime SPS Slobodana Miloševića. A on kaže da je Žarko „Izveo brata u restoran na večeru…“ a mesto na kojem je Žarko izvršio pokolj je obični kiosk brze hrane. U tom momentu navodni najpoznatiji glumac Jugoslavije čašćava svog brata obilnim sendvičem u kiosku brze hrane, a zarađuje milione od predstava koje igra od Beograda, Cetinja, Budve pa sve do matičnog pozorišta u Zenici.

  10. @I
    Zakon kaže „Nije krivično delo ono delo koje je učinjeno u nužnoj odbrani“ i kaže dalje da je nužna odbrana „ona odbrana koja je neophodno potrebna da učinilac od svog dobra ili dobra drugoga odbije istovremen protivpravan napad“
    Eto, to se dokazivalo. I dokazalo bi se na bilo kom sudu, sem sudu u Crnoj Gori, što je Fila i objasnio.

  11. Ako je glumac bio pošten i nevin zašto je onda pobegao u Ameriku? Zašto nije smeo da dođe na svadbu svoje ćerke iz prvog braka? Zašto ga je pomilovao predsednik Srbije, a ubistvo se kao i suđenje dešavalo u Crnoj Gori? Mnogo logičnih pitanja na koje nema odgovora, jer je svaki ubica kriminalac i ništa više. Zamislite se kako je porodicama kojima je najbliže pobio iz čista mira i obesti Žarko „čuveni glumac kojeg sada veličate“.

  12. Sreća da je Lauš imao samo jedan šaržer metaka u svom pištolju pa je pobio samo dvojicu dvadesetogodišnjih mladića i jednog ranio. Ko zna šta bi bilo da je kao Kosta imao više rezervnih šaržera i ubitačnih metaka.

  13. Оgroman tekst posvećujete ubici, koji je ubio dva mlada čoveka i još advokat dodaje olakšavajuće okolnosti.
    Kako se osećaju porodice ubijenih.

  14. Gospodine ili druže Tomo, samo Vi o tom slučaju nemojte, toliko ste bili fini da ste hteli da na Žarkovoj muci zaradite bogatstvo, pa Vam je uskratio punomoć.

  15. Svesna sam da se o pokojniku uobičajeno govori sve najbolje. Ali, Žarko je pre svega najpoznatiji iz razloga što je iz čista mira UBIO i oduzeo život dvojici mladića. Prema tome, molim vas da ne ulepšavate lik dvostrukog ubice. Mogao je on biti i najbolji glumac na svetu, ali ubiti nekoliko nedužnih ljudi NIKAD ne može biti opravdano, pogotovo ako samo par godina odrobija, pobegne u Ameriku i onda se vrati u Srbiju kao JUNAK.

  16. @ČIVIJAŠ

    Fila ga je zastupao besplatno. To kaže i sam FIla, i Žarko u knjizi.

    @Ljika

    Nisi tu ona trojica bili nedužni, niti ih je Žarko „iz čista mira poubijao“

    @Tom Sojer

    Zato što je posle „razlaza“ Srbija i Crne Gore Laušević došao pod nadležnost Srbije.
    Bio nevin? Odakle ti to, to ni on sam ni jednog momenta nije tvrdio.
    Zašto je „pobegao“? Ne, nego će da ostane na milost i nemilost onima koji mu ni pošteno suđenje nisu omogućili

  17. Tekst koji sam procitala, jezila sam se i suze same teku. Ovaj tekst se odnosi bas na normalnu omladinu koja treba da razmisli i kako da sacuvaju svoj zivot od tamo nekih kabadahija koji bi samo nekog da napadaju, proviciraju i tucom bi da dokazuju svoju snagu. Ovo jeste cista samoodbrana od strane Lausevica. On je nevin covek ali nije mogao sebi da oprosti jer su dva zivota ugasena. Da nije to uradio on i njegov brat bi bili izmasakrirani od strane tih nasilnika. Pa naravno da je pobegao u Ameriku jer jos jedino kod siptara i crnogoraca postoji krvna osveta. Nazalost, iako je sve dokazano Zarko ipak nije mogao sam sebi da oprosti i kostalo ga je zivota. Sve sto je Fila rekao je 100% istina. Zarko, pocivaj u miru i slobodi a tvojoj porodici uz duboko saucesce zelim da budu ponosni na tebe jer si u svojoj patnji sa samim sobom dokazao da ti je dusa cista a samo takvi ljubav daju porodici i obrnuto.

  18. A nekazete da je u toj predstavi igrao Sv Savu kao homoseksualca !?

    Ajd probaj Lenjina da igras u Rusiji tako ili Gandija u Indiji ?

    Sve po zasluzi

  19. za beograđanina

    Bila je samoodbrana čoveče.Postavi se u situaciju i onda komentariši sa visine cinizma i zluradosti.

  20. Brane,
    Žarko je bio mlad čovek, i njegov brat je bio mlad čovek, i napadnuti su od strane više mladih , kako kažete, čoveka.

Ostavite komentar


Kultura

Naslovna strana

Naslovna strana za 14. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Danica Vučenić, novinarka

Danas volim jer je nepoverljiv prema političarima i preispituje i sumnja u svaku informaciju.