"Treći deo snimamo sa Ilonom Maskom na Marsu": Ekipa filma "Munje Opet" pred premijeru filma 1Photo: Antonio Ahel/ATAImages

Dugočekivani nastavak kultnog urbanog filma na kojem su mnogi odrastali, Munje, konačno će izaći pred publiku 29. marta.

Na novinarskoj konferenciji povodom premijere filma Munje Opet, novinarima se obratila vidno raspoložena autorska ekipa. Naravno da se odmah postavilo pitanje – kako očekuju da će film prihvatiti publika, s obzirom na veličinu i uspeh prvog dela. Scenarista filma, Srđa Anđelić, iliti Mjehur Ubica se prvi dohvatio mikrofona.

„Nisam imao opeterećenja, Raša je imao. Trudili smo se da nam bude što zabavniji film. Bilo je ideja odmah posle prvog dela da nastavimo sa snimanjima, kao hajmo drugi, treći“ rekao je Mjehur na šta se glavni glumac Boris Milivojević nastavio i rekao kako je ovaj film mogao da se snimi i sad, ali i pre 10, 20 godina, dok će za 20 godina ekipa ići na Mars sa Ilonom Maskom, da tamo snimaju treći deo. Reditelj filma Raša Andrić ipak smatra da će treći film se snimati u staračkom domu.

„Dok nisam počeo da radim, strašno me je sve brinulo. Uspeh prvih Munja je, što se mene tiče, potpuno slučajan. I zbog toga sam mislio da će ovo biti nemoguća misija, a onda kad smo krenuli da radimo, prosto smo zaboravili na sve svetske probleme“ rekao je reditelj filma Munje Opet, Raša Andrić kome je ovo peti naslov u karijeri.

Boris Milivojević i dalje glumi Mareta. On nekih dvadeset godina kasnije i dalje živi sa mamom, ugojio se i digao je ruke od muzike:
“Razlika jeste velika nego kod prvog dela, ali sam se lako setio svega i bio sam siguran da sam ok, jer sam imao Rašu pored sebe. Dobro je sve ispalo, ali ne znam šta mogu da očekujem od publike ali mi je bitno da je film kvalitetan i lako se prati”.

"Treći deo snimamo sa Ilonom Maskom na Marsu": Ekipa filma "Munje Opet" pred premijeru filma 2
Photo: Antonio Ahel/ATAImages

Ekipi se pridružila i Seka Sablić u ulozi razredne:

„Ja sam se trudila da stignem rukopis koji imaju Sergej, Boris i Đuričko. Fascinirana sam filmom, jer deluje kao svetska produkcija. Sa toliko puno uloga, a opet svaki lik ima svoje mesto. Imaće raznovrsnu publiku, i tinejdžersku, ali će se i stariji snaći”.

Maju Mandžuku dugo nismo gledali na filmu. Sigurno će se mnogi obradovati što je ponovo vide:

„Kata se nije puno promenila, i dalje joj je ljubav na prvom mestu, zato je i tamo gde jeste. Što se tiče uspeha filma, danas je drugo vreme, nekad smo bili šesterac sad ima i više. Neočekujem ništa i bolje je da se iznenadim, nego da očekujem nešto pa da se razočaram“ ispričala je Mandžuka, a onda smo se okrenuli mladim glumcima koji su jako pojačanje ovoj ekipi.

Ivana Zečević, Marko Pavlović i Stojša Oljačić glume mlade hemičare koji sticajem okolnosti nakon takmičenja naleću u Beču na junake iz prvog dela. Kao jedan su bili u oceni da je osećaj apsolutno neverovatan što su deo ekipe, i da su ih svi sjajno prihvatili kao i da su pokupili puno iskustva i saveta.

Miona Marković je preko noći ove nedelje postala i muzička zvezda, jer pesma iz filma “Koliko si jak” je postala hit i u Youtube trendingu. Ona tumači pevačicu Milu Silu, čije pesma sadrži sempl hita iz prvog dela Munja.

„Mila Sila je guilty pleasure uloga i svaka glumica sanja o ovakvoj ulozi. Temeljno smo i lepo radili i osetila sam se potpuno kao glumica, kao nikad do sad“ rekla je Marković i dodala da je imala ambicije kao mala da bude pevačica, ali da sad ne planira dalji iskorak u tom pravcu.

Vlada Kovačević je glumac koji je dobio najveće pohvale od ekipe na konferenciji. Anđelić je rekao da je već od prvih proba došao u kostimu koji je završio u filmu.

„Nisam mogao da verujem kad sam dobio poziv Raše i Mjehura. Rečenice iz njihovih filmova su već deo folklora. Dobio sam ulogu koja je bila za poželeti, i imao sam maksimalnu podršku kolega“ rekao je mladi glumac.

Pored zabave reditelj je istakao da mu je bila bitna i društveno kritička crta u filmu: “Takve stvari su mi važne jer film mora da ima i neku drugu liniju. Ovde je ta tema bila iseljavanja mladih”.

Na konstataciju da je lik Mile Sile isto kritički komentar na stanje u muzici danas, autori ovog lika su imali ipak drugačije viđenje:

“Ja nisam pristupila radu na ovom liku kao da je karikatura. Gledala sam intervjue pevačica dva meseca i shvatila da su to super žene i ozbiljni profesionalci“ rekla je Miona Marković na šta se Anđelić nastavio da su tražili tačan zvuk današnjice i da nema karikiranja i parodije, kao i da se u filmu pojavljuje mnogo bendova i izvođača koji su neki novi domaći zvuk koji su otkrivali dok su snimali film.

Film počinje posvetom za Nebojšu Glogovca, a u filmu ima nekoliko emotivnih scena koje će zasigurno raskraviti srca gledaoca. Na nama je samo da već od sledeće nedelje uživamo u novim avanturama starih i voljenih likova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari