Tri sjajne serije završavaju svoj "TV život" ovog proleća i nedostajeće nam 1foto: HBO MAX Promo/ Apple Plus promo

U samo nekoliko dana razmaka, ovog proleća oprostićemo se sa tri kultne serije čiju su likovi ostavili dubok trag na pop kulturu današnjice. Serije „Succession“, „Ted Lasso“ i „Barry“ završavaju svoj televizijski život, dok su još u sjajnoj formi ali i pod svojim uslovima.

Najpopularnija od ove tri je svakako „Succession“ koja će krenuti već za koji dan, 27. marta na „HBO Max“ kanalima. Prošlog meseca, kreator serije Džesi Armstrong rekao je za „New Yorker“ da će ova sezona biti poslednja jer „postoji obećanje u naslovu serije i da nikada nije mislio da bi ovo moglo da traje večno“.

Kako je još rekao, žele da završe u jakom stilu kako je i serija trajala prethodnih sezone. Nije problem da se pravi još epizoda, koje bi bile manje ili više zabavne, sa nekim podzapletima koji na većem planu nemaju smisla, ali to ne bi na kraju bila njihova serija.

U tri sezone smo gledali satiričan prikaz najviše klase američkog društva kroz porodicu Roj, glavno komandujećeg Logana koji nikako da se povuče i ostavi „carstvo“ nekome od dece, jer su mu naslednici blago rečeno, razmaženi idioti. Spletke, koalicije, dogovori koji se stvaraju i propadaju, sa ogromnom količinom humora su bile glavne odlike dosadašnjih epizoda, i jedva čekam da vidimo šta nam je spremljeno za poslednjih deset epizoda koje će završiti svoje emitovanje 28. maja.

Ted Lasso je več krenuo sa svojim emitovanjem 15. marta. Premijere prethodne dve sezone su bile najgledaniji sadržaj proizveden na „Apple +“ striming servisu, tako da se od treće sezona očekuje puno. Jedan od kreatora i glavni glumac Džejson Sudeikis je izjavio kako su ove tri sezone priča koju su želeli da ispričaju od početka, ali da će i ostaviti malo odškrinuta vrata za mogućnost nastavka, ali samo ako postoji dobar scenario koji vredi nastavljati.

Serija prati Amerikanca, trenera američkog fudbala koji sticajem čudnih okolnosti postaje trener fudbalskog kluba Ričmond u engleskoj Premijer ligi. Pored sjajno napisanih likova, toplog humora i pop kulturnih referenci, ova serija se trudi da nam pruži kolko-tolko realno viđenje fudbalske igre. Pratimo ekipu sa dna tabele i ne nekim prevelikm talentom, i to i dobijamo. Tako da nemojte ovde očekivati one neke standardne priče o tome kako David dobija Goljata. U najboljem slučaju David igra nerešeno sa Golijatom. Ali i ispostaviće se da krajnji rezultat nije toliko bitan.

Treća sezona (i potencijalno cela serija) se završava 31. maja, a pored veće popularnosti samog Sudeikisa, serija nam je ponudila još nekoliko sjajnih glumaca koji su sada u centru pažnje.

Za kraj, četvrtu i poslednju sezonu sprema i serija Barry, glavnog glumca i ko-kreatora Bila Hedera. On je pred premijeru novih epizoda izjavio kako im se kraj priče sam otvorio i kako je sad pravo vreme da završe sve. Serija počinje sa svojim emitovanjem 16. aprila.

https://www.youtube.com/watch?v=xW7Ld5iwRnQ

Barry je crnohumorna drama iliti dramedija koja prati naslovnog lika koji je bivši vojnik sa traumama iz rata, a sada radi kao plaćeni ubica, ali i komičnim zapletom postaje glumac amater i kreće na časove glume koji mu otvaraju nove puteve u životu. Ipak, previše su stvari otišle dođavola da bi on tek tako mogao da ostavi prošlost za sobom. Kako epizode napreduju, zaplet je sve komplikovaniji, a Barijevo pravo mentalno stanje isplivava u prvi plan i on nimalo nije lik za kog treba navijati.

Četvrta sezona nas stavlja u poziciju u kojoj ceo svet zna o svim Barijevim nedelima, zbog čega razumemo zašto su kreatori serije rešili da završe priču jer sumnjamo da bi moglo dalje sa scenariom a da nije razvodnjeno ili da postane previše farsično.

Serija završava sa svojim emitovanjem 28. maja, a donela je svetu saznanje da Heder pored toga što je komičar je jako vešt scenarista i reditelj, tako da ljudi žele da znaju kako će se taj deo njegove karijere razvijati dalje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari