Trijumfovala predstava “Ježić Žožo” 1

Predstava “Ježić Žožo” Pozorišta mladih iz Novog Sada dobila je Gran prix na upravo završenim 48. Susretima profesionalnih pozorišta lutaka Srbije

Tokom četiri festivalska dana na sceni Narodnog pozorišta “Toša Jovanović” takmičilo se osam lutaksrkih ansambala. Ovaj komad ovenčan je sa ukupno četiri nagrade.

Žiri u sastavu predsedavajući Jovan Caran, i članovi Marina Milivojević Mađarev i Jelena Milić Zlatković, dodelio je nagradu za najbolju mladu glumicu Nedi Danilović za uloge u predstavi “Ježič Žožo” Pozorišta mladih, za animaciju Danilu Mihnjeviću za ulogu u komadu “Vesela kuća” zrenjaninskog pozorišta, nagradu za najbolju muziku dobio je Aleksandra Lokner u predstavi “Aska i vuk” Malog pozorišta “Duško Radović”.

Nagrada za kreaciju lutaka otišla je Blagovesti Vasilevoj za komad “Ježić Žožo”, najbolja scenografija je Ive Gikove i Ivajla Nikolova za predstavu “Ivica i Marica” Dečjeg pozorišta iz Subotice, a nagrada za najbolji tekst otišla Kuzmanu Krstevu za komad “Ježić Žožo” dok je najbolju režiju, po mišljenju žirija, potpisala Tatjana Piper Stanković za komad “Aska i vuk” Malog pozorišta “Duško Radović”.

Među glumačkim nagradama tu su zrenjaninac Andrija Poša, zatim Lazar Miljković iz “Duška Radovića”, Miloš Milovanović, Dejan Gocić dok je za kolektivnu igru nagrađen ansambl predstave “Orfej”. Osim stručnog žirija, pozorište mladih iz Novog Sada dodelilo je nagradu “Boško Zeković” za životno delo doajenu zrenjaninskog lutkarstva Mirjani Šajtinac.  Završne večeri festivala na velikoj sceni zrenjaninskog pozorišta nastupila su deca iz Gračanice sa predstavom „Budi to što jesi“, po motivima priče Florijana Zdenjeka, adaptacija i režija Boško Boškov.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari