U drugom polufinalu Evrovizije Konstraktin nastup imao najveći broj pregleda na Jutjubu 1Foto: Youtube/Eurovision Song Contest

Nastup srpske predstavnice Ane Đurić Konstrakte na polufinalu Evrovizije u Torinu, na Jutjubu je pogledalo preko 920.000 ljudi za 12 sati, što je daleko više u odnosu na sve ostale takmičare koji su sinoć nastupili, a ovaj broj i dalje raste.

Prva iza Konstrakte, po broju pregleda sinoćneg nastupa, je predstavnica Španije Šanel, po kladionicama peta favoritkinja za pobedu, sa 537.000 pregleda. Sinoć se publici predstavio i predstavnik Velike Britanije Sem Rajder, drugi favorit za trijumf na Evroviziji, koji je prikupio „skromne“ 122.000 pregleda. Iz minuta u minut taj broj se menja.

Šanel i Sem Rajder su, međutim, sinoć nastupili van konkurencije, pošto su njihove zemlje deo „petorke“ osnivača Evrovizije, koja ima garantovano mesto u finalu.

Od izvođača koji su se nadmetali za prolaz u finale, prvi iza Konstrakte po broju pregleda na Jutjubu je predstavnik Poljske Ohman, sa 276.000 pregleda.

Zanimljivo je da predstavnica Švedske Kornelija Jakobs, koja se na kladionicama kotira na visokom trećem mestu, ima tek 134.000 pregleda, što je primera radi, manje od Kipra koji se nije ni kvalifikovao u finale.

Od izvođača koji su nastupili u prvoj polufinalnoj večeri, najviše pregleda na Jutjubu, očekivano imaju predstavnici ukrajine Kaluš orkestar – 3,2 miliona. Oni su ujedno ubedljivi favoriti na kladionicama za pobedu u Torinu.

Treba imati u vidu i da je prvo polufinalno veče održano u utorak uveče, tako da ti nastupi imaju dva dana duži „život“ na internetu u odnosu na izvođače u drugom polufinalu.

No, da broj pregleda na Jutjubu ime da „zavara“ najbolje dokazuje primer predstavnice Albanije Ronele. čiji polufinalni nastup ima više od dva miliona pregleda, a nije se plasirala u finale.

Nakon druge polufinalne večeri na Pesmi Evrovizije u Torinu odlučen je redosled nastupa za veliko finale, a srpska predstavnica nastupiće pod rednim brojem 24. Finale će otvoriti predstavnici Češke, a priliku da zatvori takmičarski deo ovogodišnje Pesme Evrovizije imaće pevač iz Estonije. Konstrakta će pesmu In corpore sano izvesti pretposlednja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari