U martu Dani Darka Rundeka u Beogradu 1Foto: Emir Srkalović

Manifestacija „Dani Darka Rundeka u Beogradu“ biće održana od 1. do 7. marta 2019. godine u Domu omladine Beograda (DOB), tokom koje će Darko Rundek predstaviti svoje raznoliko i bogato stvaralaštvo, kao i aktuelne projekte, tako što će održati čak pet koncerata, međusobno različitih po repertoaru, postavama muzičara, scenografiji i prostoru.

1. mart 21:00 Darko Rundek & Ekipa – Amerikana
2. mart 21:00 Darko Rundek & Ekipa – Amerikana
4. mart 21:00 Cul De Sac – Klub DOB-a
5. mart 21:00 Andreja, Rundek & Ekipa – Velika dvorana DOB-a
7. mart 21:00 Rundek Cargo Trio – Velika dvorana DOB-a
Jedinstvena i neponovljiva muzička manifestacija počinje 1. marta (21:00) nastupom u dvorani „Amerikana“ DOB-a, gde će Rundek, uz pomoć mnogoljudnog pratećeg benda Ekipa, izvesti svojevrsni „best of“ pesama koje su obeležile njegovu karijeru, od vremena legendarnog novotalasnog Haustora do danas.
Rundek će potom 2. marta (21:00) u „Amerikani“ održati koncert na kome će pored ređe izvođenih kompozicija, naglasak biti na novim materijalima koje trenutno stvara sa Ekipom.
„Dani Darka Rundeka“ nastavljaju se 4. marta (21:00) u „Klubu“ DOB-a koncertom eksperimentalnog benda Cul-De-Sac u kome Rundek još od kraja osamdesetih svira bas. Cul-De-Sac broji deset muzićara i jednog grafičara i svira slobodno improvizovanu muziku.
Manifestacija se 5. marta seli u veliku dvoranu DOB-a, gde će Andreja, Rundek & Ekipa koncertno promovisati novi album „Mura Mura“. Pevačica Andreja Kurelec-Košavić, Rundek i Ekipa uz sudelovanje dvoje članova Cinkuša predstaviće se beogradskoj publici izvođenjem izvornih međimurskih pesama, kakvo su zabeležili na „Mura Mura“.
„Dani“ se završavaju 7. marta (21:00) koncertom Rundek Cargo Trija u Velikoj dvorani DOB-a gde će Darko zajedno sa violinistkinjom Isabel i multiinstrumentalistom Dušanom Ducom Vranićem izvoditi pesme sa njihovih albuma „Plavi avion“ i „Mostovi“, kao i još ponešto.
Manifestaciju „Dani Darka Rundeka u Beogradu“ organizuje promoterska kuća Long Play uz podršku Doma omladine Beograda.
Ulaznice u pretprodaji na blagajni DOB-a, odnosno na svim Eventim prodajnim mestima do 15. januara koštaju: koncerti Darka Rundeka i Ekipe 1.200 dinara, Rundek Cargo trija 1.200 dinara, Andreje, Rundeka & Ekipe 1.000 dinara i Cul-De-Sac 800 dinara. Od 15. januara ulaznice će biti skuplje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari