U Nišu otvoren “Teatar na raskršću”, gradonačelnica obećala veću finansijsku pomoć za pozorišni festival 1Foto: V. Torović

Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski obećala je da će Grad uložiti značajnija sredstva u Pozorišni festival balkanskog kulturnog prostora “Teatar na raskršću”, koji je sinoć po treći put otvoren u Narodnom pozorištu u tom gradu.

“Istrajni smo u tome da ovaj festival proglasimo festivalom koji je od značaja za naš grad i već negde krajem ove godine kada budemo usvajali budžet za 2023. godinu to ćemo i planirati, tako da od naredne godine festival ne treba da brine za finansijsku podršku, koja će biti još bolja nego ove godine”, rekla je gradonačelnica.

Prve festivalske većeri odigrana je predstava rađena u koprodukciji niškog i leskovačkog pozorišta „Oslobođenje Skoplja“ u režiji Gorčina Stojanovića

Niški teatar će do 12. septembra biti balkanski kulturni prostor na čijim daskama će se naći i glumci iz Hrvatske, Rumunije, Severne Makedonije, Bosne i Hercegovine i Turske.

U Nišu otvoren “Teatar na raskršću”, gradonačelnica obećala veću finansijsku pomoć za pozorišni festival 2
Foro: V. Torovič

Ljubitelji pozorišne umetnosti večeras će moći da pogledaju predstavu „Hrvatski put ka sreći“ kojom počinje takmičarski deo festivala.

Poslednjeg dana Festivala biće dodeljene nagrade za najbolju predstavu, režiju, glumačka ostvarenja, kostimografsko i scenografsko ostvarenje, originalnu scensku muziku i scenski pokret, kao i specijalna nagrada Festivala, nagrada okruglog stola kritike i žirija novinara.

Na završnici “Teatra na raskršću” biće odigrana predstava “U raljama života”, po romanu Dubravke Uglješić, u režiji Andreja Nosova, Beogradskog dramskog pozorišta i BeoArta.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari