U Nišu počeo Studentski pozorišni festival “Urban fest” 1Foto: Studentski kulturni centar Niš

Ljubitelji pozorišne umetnosti mogu da pogledaju osam predstava u okviru 18. Međunarodnog studentskog pozorišnog festival “Urban fest” koji traje do 5. septembra u dvorištu Univerziteta u Nišu, odnosno u Banovini.

Ovogodišnji slogan Festivala je “Na ispitu zrelosti“, a nastupiće pozorišne trupe iz Republike Srpske, Bosne i Hercegovine Severne Makedonije i Srbije.

Tradicionalno publika će svake večeri gledati po dve predstave, koje počinju u 20.30 i 22 časa.

Festival je otvoren u velikoj sali Niškog kulturnog centra, a onda je izvedena predstava “Tri sestre”, Fakulteta umetnosti Univerziteta u Prištini.

Na Pozorišnom festivalu učestvuju predstave ”Kući“ i “Društvo mrtvih pesnika” Akademskog pozorišta SKC Niš, ”Besmrtni dečak““I Štembilj“ Akademije umetnosti iz Banja Luke, dramski studio ,”Daske“, Laktaši, Republika Srpska (BiH), “Game“,Mostarskog teatra mladih, „Piesa 27 na liverpulski način“ i „Na liverpulski način“, Fakulteta dramskih umetnosti iz Skoplja i “Hamlet u selu Mrduša Donja“ Akademije umetnosti iz Beograda.

Na zatvaranju Festivala u revijalnom delu publika će moći da vidi javni čas učenika prve godine specijalizovanog odeljenja za đake sa posebnim sposobnostima iz scenskih i audio-vizuelnih umetnosti Gimnazije “Stevan Sremac” iz Niša.

Ulaz na sve predstave je besplatan, a u slučaju kiše predstave će biti izvedene u Niškom kulturnom centru.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari