U Oficirskom domu u Nišu traje izložba "Niški crtež 2021" 1V.T.

U izložbenom prostoru u Oficirskom domu u Nišu otvorena je tradicionalna izložba “ NIški crtež 2021″, koju će posetioci moći da pogledaju do 23. fabruara naredne godine.

“ Ovogodišnja izložba nosi naslov „Perspektive“ i broji 62 umetnička rada. Većim brojem crteža prilazi se događanjima koja karakterišu društveni trenutak, sa stanovišta mogućih budućih implikacija, naveo je Milan Ristić, kustos Galerije savremene likovne umetnosti, koja organizuje ovu izložbu.

Izložba „Niški crtež“ ustanovljena je 1991. godine. Izložba je bila postavljena bez tematskih i stilskih ograničenja, ali je prvih godina pružala podršku samo produkciji crteža lokalne umetničke zaejednice.

„Niški crtež“ je od 2000. godine konkursna tematska izložba nacionalnog karaktera, na kojoj je učestovalo mnogo značajnih protagonista domaće likovne scene.

“ Na ovoj izložbi su pažnju  stručne i šire javnosti  uvek dobijali i  mladi umetnici. Ukupno je do sada, uključujući i ovogodišnju izložbu, učestvovalo 1.535 umetnika, nekada i sa više radova. Tako je ova izložba najobimnija godišnja smotra crteža u Srbiji“, rekao je Ristić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari